Diablo IV има спремено повеќе од 150 Dungeons, рачно изработени и процедурални

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Blizzard Entertainment потврди дека Diablo IV има над 150 зандани, а тоа вклучува и рачно изработени и процедурални зандани за освојување. Вонреден уметнички директор Брајан Флечер забележа во новиот блог за развој дека нивниот тим прави многу комплети плочки кои можат повторно да се користат и да се спојат со разни дудади, интерактивни парчиња и различни ефекти за да се направи создавањето ефективно, но да се добијат наградувачки резултати. Целта е да се направи занданите и областите да се чувствуваат поприродно, така што беше имплементирана нова функција на преодна сцена за да помогне во фазата помеѓу два комплети плочки.

„Занданите сè уште се онаа рандомизирана содржина што ја знаете и ја сакате од претходните наслови на Diablo. Сепак, додадовме нови и возбудливи функции што ни овозможуваат да направиме уште повеќе зандани низ светот на Sanctuary од кога било досега. За да поддржиме над 150+ зандани, моравме да го смениме начинот на кој ја правиме уметноста на животната средина за да биде доволно флексибилна за да се користи на повеќе локации, а не само во една зандана. Сето тоа го разложуваме на она што го нарекуваме комплети за плочки“.

Blizzard, исто така, откри пет нови области кои се дел од целосно новата, споделена отворена светска мапа на Diablo IV. Тие вклучуваат: брегот Скосглен, манастирот Орбеи, градот Киовашад и многу гореспоменатите зандани и пештери.

Еве неколку клипови од игра на кои се прикажуваат нови локации:

Diablo IV was previously delayed to an unannounced date sometime after 2021, but it’s planned for release across Windows PC, Xbox One, and PlayStation 4.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation претстави нов трејлер пред објавувањето на God of War Ragnarök.

Овој трејлер, насловен Myths of Midgard, нуди кратко резиме на епот на God of War од 2018 година. Во него глуми Felicia Day, додека таа ја раскажува досегашната приказна за Кратос и Атреус. Во текот на прераскажувањето, кое изобилува со навистина прекрасни уметнички дела, има и мали „изненадувања“ од Мимир што го знае сето тоа.

Има и нов блог за PlayStation кој ја детализира приказната, иако се разбира сето тоа завршува пред да започне Рагнарок. God of War Ragnarök треба да излезе во среда, 9-ти ноември и за PlayStation 4 и PS5.

Пред ова издание, Sony ги детализираше различните изданија што играчите ќе можат да ги добијат. Ова го вклучува и Jotnar Edition, чија цена е 230 долари. За ова, ќе добиете многу фенси физички предмети и дигитален код за играта – но без диск. Како што, за жал, стана норма, сепак, веќе го искористуваат ентузијазмот на обожавателите за серијата God of War, со ограничено издание на верзии на God of War Ragnarök кои се појавуваат на сајтови како што е eBay за повеќе од двојно повисока цена од малопродажбата.