Креаторот на RuneScape го претстави своето ново MMO

Креаторот на легендарното MMO RuneScape – Андру Говер, го претстави новата MMО игра која што ја прави повеќе од 10 години. Се работи за играта “Brighter Shores” која што многу наликува на самата RuneScape игра која што Говер ја направи со неговиот брат пред повеќе од 20 години.

Студиото Fen Research и самиот Говер планира играва да ја издаде некаде во третиот квартал од 2024 година. Играта ќе биде целосно бесплатна од првиот ден.

An all new adventure from award winning MMORPG designer Andrew Gower. It is an enchanting point-and-click style RPG with hundreds of hours of gameplay, set in a land of magic and mysteries, with a huge number of professions to try, and something new to find around every corner.

Официјалната дескрипција од Steam за играта

Играта ќе биде класична RPG каде што ќе има класи, уникатни напади за сите класи, огромни скил дрва, и нормално професии како во сите други MMO игри. Девелоперот ветува дека играта ќе има долга и интересна кампања која што играчите ќе ја следат додека играат. И нормално по ланисрањето на играта ќе има голем број на епизодни продолженија како експанзии.

Во играта ќе има “Premium Pass” механика која што е многу типична за овој модел. Тие што ќе ја играат Brighter Shores бесплатно ќе можат да ги истражуваат Hopeport и Hopeforest. Тие што ќе имаат Premium Pass ќе имаат можност за поголеми истражувања и бенефиции како:

  • ‘Mine of Mantuban’
  • ‘Crenopolis’
  • Unique character name (without a # suffix)
  • Exclusive armour dyes
  • Name changing
  • Player to Player trading

Да не се лажеме, ова е голема бариера за тие кои што нема да купат Premium Pass… За сега за играта можете само да си направите Wishlist на Steam.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата