Skybound сакаат да прават AAA Invincible игра, но им треба пари

Skybound сакаат да направат нова AAA Invincible игра, но сакаат да ја направат со тоа што ќе собираат пари од донации.

Компанијата ја објави кампањата за групно финансирање во понеделник со цел да ја изгради играта во студио со 30 лица. Ова студио, според Skybound, се состои од програмери кои работеле за компании како Activision Blizzard, Amazon Games и EA. Во проектот ќе биде вклучен и креаторот на Invincible Роберт Киркман.

“We are thrilled to launch this Regulation Crowdfunding campaign on Republic, inviting fans to join us on this new expansion and venture. At Skybound, we prioritize fostering meaningful connections with our audience, and this initiative allows fans to not only immerse themselves in the world of Invincible but also to directly contribute to its expansion.”

David Alpert, Извршниот Директор Skybound Entertainment

За време на пишувањето, кампањата собра нешто помалку од 485.000 американски долари со уште две недели за инвестирање во финансирањето. Доколку сакате да дознаете повеќе за кампањата или да инвестирате сами, можете да го сторите тоа на Република.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.