GG.TV

A1 GAME FEST

A1 Game Fest 2021, ден 1, петок, 10.12.2021

1.2K прегледи 29 март 2022 17:04

4 3

Прв ден од најголемиот е-спорт настан во Македонија, А1 Game Fest 2021
Организиран од А1, а во соработка со GG.MK, оваа година се случи на 10ти и 11ти декември, во трговскиот центар East Gate Mall. Изборот на игри падна на FIFA22 како спортска симулација, Tekken 7 како fighting game, CS:GO како FPS и Dota 2 за MOBA. Секако како и секоја година тука е и Cosplay натпреварот кој за разлика од лани го имавме повторно во живо!

Фондот на награди за победниците традиционално и оваа година е зголемен. Направивме 150 гивавеи за гледачите на стримот и присутните, вклучувајки е-скутер, телевизор, мобилни телефони, таблет, гејмерски мауси и слушалки, Nintendo Switch, тастатури и А1 Game Fest маици.

Дополнително A1 Game Fest за првпат вклучува јутубери, Steffonator и GP, кои имаа свои стримови во живо од локацијата и гејмаа со публиката.

Настанот онлај го следеа повеќе од 20.000 гледачи и исто толку продефилираа на локацијата во двата дена.
...

A1 Game Fest 2021, ден 2, сабота, 11.12.2021

1.1K прегледи 29 март 2022 17:06

8 1

Прв ден од најголемиот е-спорт настан во Македонија, А1 Game Fest 2021
Организиран од А1, а во соработка со GG.MK,, оваа година се случи на 10ти и 11ти декември, во трговскиот центар East Gate Mall. Изборот на игри падна на FIFA22 како спортска симулација, Tekken 7 како fighting game, CS:GO како FPS и Dota 2 за MOBA. Секако како и секоја година тука е и Cosplay натпреварот кој за разлика од лани го имавме повторно во живо!

Фондот на награди за победниците традиционално и оваа година е зголемен. Направивме 150 гивавеи за гледачите на стримот и присутните, вклучувајки е-скутер, телевизор, мобилни телефони, таблет, гејмерски мауси и слушалки, Nintendo Switch, тастатури и А1 Game Fest маици.

Дополнително A1 Game Fest за првпат вклучува јутубери, Steffonator и GP, кои имаа свои стримови во живо од локацијата и гејмаа со публиката.

Настанот онлај го следеа повеќе од 20.000 гледачи и исто толку продефилираа на локацијата во двата дена.
...

A1 Game Fest 2020, ден 1, сабота, 19.12.2020

421 прегледи 25 август 2022 13:17

3 0

Традиционално трета година по ред, компанијата А1 Македонија, во соработка со GG.MK, го организира најочекуваниот е-спорт настан во земјата - А1 Game Fest, но оваа година во онлајн издание. Пријавување за игрите започна на 10 декември, почеток на квалификациските натпревари на 12 декември, а на 19 и 20 декември сите љубители на возбудливиот гејминг имаа можност да го следат финалето на ова доживување.

Програмата за двата финални дена на А1 Game Fest приложи незаборавен онлајн викенд за гејмери, косплеери, гикови, фанови, јутубери, кастери и сите оние кои уживаат во гејмингот. Учесниците се натпреваруваа во игрите League of Legends, Fortnite, Tekken 7, Fifa21 како и забавниот Cosplay натпревар.

Оваа година квалификациите се одржаа ONLINE, додека пак финалните натпревари на најдобрите тимови и играчи се одвиваа во живо, без публика под строго определени мерки и протоколи за заштита од COVID-19.

Сите натпревари беа проследени со коментатори за секоја игра посебно, а директен пренос имаше на Facebook и Instagram профилите на А1 Македонија, како и на на GG.MK.
Со уште побогат фонд на парични награди, многу изненадувања и подароци за онлајн публиката, ова издание не доближи чекор поблиску до светските е-спорт настани.
...

A1 Game Fest 2020, ден 2, недела, 20.12.2020

340 прегледи 25 август 2022 13:19

6 0

Традиционално трета година по ред, компанијата А1 Македонија, во соработка со GG.MK, го организира најочекуваниот е-спорт настан во земјата - А1 Game Fest, но оваа година во онлајн издание. Пријавување за игрите започна на 10 декември, почеток на квалификациските натпревари на 12 декември, а на 19 и 20 декември сите љубители на возбудливиот гејминг имаа можност да го следат финалето на ова доживување.

Програмата за двата финални дена на А1 Game Fest приложи незаборавен онлајн викенд за гејмери, косплеери, гикови, фанови, јутубери, кастери и сите оние кои уживаат во гејмингот. Учесниците се натпреваруваа во игрите League of Legends, Fortnite, Tekken 7, Fifa21 како и забавниот Cosplay натпревар.

Оваа година квалификациите се одржаа ONLINE, додека пак финалните натпревари на најдобрите тимови и играчи се одвиваа во живо, без публика под строго определени мерки и протоколи за заштита од COVID-19.

Сите натпревари беа проследени со коментатори за секоја игра посебно, а директен пренос имаше на Facebook и Instagram профилите на А1 Македонија, како и на на GG.MK.
Со уште побогат фонд на парични награди, многу изненадувања и подароци за онлајн публиката, ова издание не доближи чекор поблиску до светските е-спорт настани.
...