Square Enix сакаат последниот дел на Final Fantasy 7 Remake да излезе за помалку од 3 години

Square Enix сакаат последниот дел од трилогијата на Final Fantasy 7 Remake да излезе во рок од три години. Веста доаѓа преку преведени интервјуа од книгата Final Fantasy 7 Remake Ultimania. Во превод на Одри на Твитер, Тецуја Номура вели дека приказната за третата игра во римејкот е завршена. Тој, исто така, мисли дека гласовното дејствување за играта би можело да започне „во блиска иднина“.

Во книгата, продуцентот Јошинори Китасе ја допира и желбата на компанијата да ја објави следната игра од трилогијата во рок од три години. „Китасе споменува дека FF7 Rebirth всушност е направено во рок од 3 години, бидејќи околу една година го развиваше DLC-то, и тој се надева дека ќе може да се држи до тој распоред и за Дел 3“, вели Одри.

Држејќи се кон развојот на третата игра, конкретно, Номура додаде дека Китасе донесе идеја да вклучи нешто ново во следната игра што не беше дел од оригиналното издание на Final Fantasy 7. Според книгата, Номура работи на начин да го „испорача“ овој елемент што „ќе ги направи луѓето среќни ако можат добро да го направат тоа“. И на крај, тимот за развој зад третата игра ќе биде ист како оној кој работеше на првите две игри во римејкот.

„Тој вели дека причината зошто FF7 Rebirth бил толку ефикасен период на развој е затоа што тие го задржале истиот персонал“, додава Одри.

Доколку ја достигнат границата од три години, третата игра може да се очекува да излезе, најверојатно на следната конзола за PlayStation, во 2027 година.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.