Има околу 221 милион претплатници на Netflix, но само 1,7 милиони всушност се заинтересирани со игрите на услугата за…
Повеќе од половина од приходите на Activision Blizzard доаѓаат од мобилни игри во април – јуни (Q2) 2022 година….
2K објави второ одложување за тактичкото RPG Midnight Suns на девелоперите Firaxis на тема Marvel. Насловот повеќе нема да…
Spider-Man Remastered, едицијата за PC, ќе може да се игра на Steam Deck. Insomniac ја потврди веста преку твит,…
Фановите на Assassin’s Creed Valhalla наскоро можеби ќе можат да ги користат лудите моќи на Thanos и Iron Man,…
Познатиот „Oof“ звук од Roblox, кој комично се пушташе секогаш кога умирате во играта. Инвеститорот го откри неговото отстранување…
На 26-ти септември, играчите на World of Warcraft Classic ќе можат да се запознаат со експанзијата на Wrath of…
Funko објави на San Diego Comic-Con 2022 дека се здружи со развивачот 10:10 Games за да направи AAA видео…