Игрици

Lillith и Inarius од Diablo 4 ќе можат да се играат во Call of Duty

Новиот кросовер помеѓу Activision и Blizzard резултираше со Lilith од Diablo 4 да дојдат и во Call of Duty: Modern Warfare 2 и Call of Duty: Warzone. Како што серијалот Call of Duty продолжува понатаму, Activision почна да носи голем број гостински ликови во компонентите за мултиплеер на франшизата. Само во сезона 6, Activision ги

Прочитај повеќе
Новости

Diablo IV ќе добива Нов Story Контент на секои 3 Месеци

Diablo IV треба да добива големи и мрсни квартални ажурирања на секои три месеци, од кои ажурирања што ќе воведат нови приказни. Во најновата насловна приказна на Game Informer, помошниот директор на играта Diablo IV – Joe Piepiora, се изјави дека иако се двоуми да го користи зборот „проширување“, тримесечните ажурирања на играта по лансирањето

Прочитај повеќе
Игрици

Diablo Immortal заработила $24 милиони во првите две недели

Праведно е да се каже дека Diablo Immortal не е добро прифатена од секој ќош и секое местенце на интернетот. Микротрансакциите на action-RPG предизвикаа брутални реакции, неговите грабежи го спречија неговото објавување во Белгија и Холандија, а критиките за овој спин-оф кој е Free-To-Play предизвикаа доволно загриженост за следната главна игра на Diablo што Blizzard

Прочитај повеќе
Игрици

Diablo Immortal пристигнува во јуни 2022

“Do you guys not have phones” Blizzard Entertainment и NetEase Games официјално го објавија датумот на издавање на Diablo Immortal. Играта ќе ја добиеме на 2ри јуни 2022 година, конечно после цели 4 години откако беше најавена на BlizzCon 2018. Доста време помина. Diablo Immortal треба да ја видиме за iOS (преку App Store) и

Прочитај повеќе
Новости

Diablo IV има спремено повеќе од 150 Dungeons, рачно изработени и процедурални

Blizzard Entertainment потврди дека Diablo IV има над 150 зандани, а тоа вклучува и рачно изработени и процедурални зандани за освојување. Вонреден уметнички директор Брајан Флечер забележа во новиот блог за развој дека нивниот тим прави многу комплети плочки кои можат повторно да се користат и да се спојат со разни дудади, интерактивни парчиња и

Прочитај повеќе
Новости

Започнаа Pre-Registrations за Diablo Immortal на iOS, има добри козметики кои што можат да се земат

Diablo Immortal е чекор поблиску до објавување, бидејќи Blizzard објави дека пред-регистрацијата сега е отворена на iOS. Пред-регистрацијата веќе беше достапна на Android. Секој што ќе се пријави однапред ќе добие пристап до „ексклузивна козметика“ при лансирањето, објави Blizzard во твитот. Козметичкиот сет Horadrim ќе им биде доделен на сите играчи доколку Diablo Immortal достигне

Прочитај повеќе
Новости

Diablo 2 Resurrected Remastered Cinematics се тука и тие се неверојатни

Early access BETA за Diablo 2: Resurrected започнува кон крајот на оваа недела и ја вклучува сосема новата кинематика на играта. Но, не треба да чекате за да ги гледате, бидејќи развивачот Blizzard пред време го објави кинематиката Act I an Act 2 – и тие изгледаат неверојатно. Тие покажуваат огромно подобрување во однос на

Прочитај повеќе