Игрите на Blizzard официјално се враќаат во Кина

Откако беа принудени да ја напуштат земјата во 2023 година, игрите на Blizzard официјално се враќаат во Кина откако Microsoft и NetEase склучија нов договор. Овој договор го рестартира договорот што првпат започна во 2008 година помеѓу Blizzard и NetEase, според кој вториот објавува игри во земјата. Новиот договор за издавање ќе го види враќањето на World of Warcraft, Hearthstone, Diablo, Overwatch, StarCraft и многу повеќе на кинескиот пазар.

Покрај игрите на Blizzard, Microsoft и NetEase ќе „истражуваат носење нови наслови на NetEase на конзолите на Xbox и другите платформи“.

Од 2024 година, NetEase е втората по големина компанија за видео игри во Кина зад Tencent.

We at Blizzard are thrilled to reestablish our partnership with NetEase and to work together, with deep appreciation for the collaboration between our teams, to deliver legendary gaming experiences to players in China. We are immensely grateful for the passion the Chinese community has shown for Blizzard games throughout the years, and we are focused on bringing our universes back to players with excellence and dedication.

Изјава за медиумите од Johanna Faries, претседателот на Blizzard Entertainment

Celebrating our collaborations, we are thrilled to embark on the next chapter, built on trust and mutual respect, to serve our users in this unique community that we’ve built together. Our commitment to providing more exhilarating and creative entertainment experience remains unwavering, and we are excited to see positive synergies fostered to encourage and empower collaborations to bring the joy of gaming to a broad community.”

Изјава за медиумите од William Ding, Извршниот директор на NetEase

Датумот кога игрите на Blizzard ќе се вратат во Кина ќе биде објавен во блиска иднина.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.