Серијата “Assassin’s Creed” на Netflix ќе ја има истата судбина како Филмот

Во октомври 2020 година, Netflix објави дека се здружува со Ubisoft за да направи адаптација на играна серија за Assassin’s Creed. Сепак, повеќе од две години подоцна, сè уште нема никаков знак од тоа, и можеби ќе помине уште некое време пред серијата да ја види светлината на денот, како што писателот и креаторот Jeb Stuart неодамна изјави за Collider дека повеќе не е вклучен во овој голем проект.

Stuart не кажа зошто се разделил со Netflix за креирање на оваа серија, но изјави за Collider дека е причината била поврзана со „разликата во визијата“ која што ја имал он и со тоа што му го нудат за како да ја прави. Ова не е ништо ново, премногу често се случува истото со Netflix.

“I think it was a little bit of a move of executives from LA to London, and it allowed the London group who, unfortunately, had to inherit my vision of what it was instead of getting to develop their own vision. So I think that’s fair. I know it’s going to be great whenever it comes out. I think the Ubisoft guys are fantastic. I think it’s a terrific franchise. It was just a good, mutual time to move on for both sides.”

Jeb Stuart за Collider

Според сите појави, Stuart беше солиден избор за серијата. Тој има импресивна листа на заслуги за пишување на сценарија, во индустријата е преку 30 години. Има познати блокбастери како Die Hard, Leviathan, Another 48 Hours и Just Cause. Ова е огромна загуба и за Netflix и за серијата, но и покрај поделеноста, неговата поврзаност со Netflix се чини дека е на цврста основа: во 2022 година тој ја создаде историската драмска серија Vikings: Valhalla, која што беше продолжение на познатата серија Vikings, а тој и понатаму е презентер додека влегува во нејзината втора сезона – што исто така може да има улога во неговата одлука да ја напушти серијата Assassin’s Creed.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата