Новости

Трилогијата на GTA доаѓа на Netflix Games

Netflix Games објави дека Grand Theft Auto Trilogy (GTA Trilogy) доаѓа на услуга почнувајќи на 14 декември. GTA Trilogy ги содржи GTA 3, GTA Vice City и GTA San Andreas. Играчите ќе можат однапред да се регистрираат за играта почнувајќи од 30 ноември. Ќе биде достапна преку мобилната апликација Netflix, како и на App Store

Прочитај повеќе
Игрици

Поранешниот Креативен Директор на Halo изработува “AAA Multiplatform” игра за Netflix

Joseph Staten, еден од клучните креативни умови зад креирање на Halo, и сега им се придружи на Netflix како креативен директор за новата „AAA, мултиплатформска игра“ која ќе се базира на оригинална IP адреса. Staten кој минатата недела потврди дека се разделил со Microsoft по девет години, ја објави промената преку Twitter. Staten за време

Прочитај повеќе
Поп-култура Серии

Серијата “Assassin’s Creed” на Netflix ќе ја има истата судбина како Филмот

Во октомври 2020 година, Netflix објави дека се здружува со Ubisoft за да направи адаптација на играна серија за Assassin’s Creed. Сепак, повеќе од две години подоцна, сè уште нема никаков знак од тоа, и можеби ќе помине уште некое време пред серијата да ја види светлината на денот, како што писателот и креаторот Jeb

Прочитај повеќе
Игрици

Помалку од 1% од претплатниците на Netflix ги играат нивните игри

Има околу 221 милион претплатници на Netflix, но само 1,7 милиони всушност се заинтересирани со игрите на услугата за претплата на дневна основа. Да се стави тоа во перспектива, тоа е помалку од еден процент од корисниците. Според Apptopia (преку CNBC), понудите за игри на Netflix биле преземени само 23,3 милиони пати од навлегувањето на

Прочитај повеќе