Протекоа првите дизајни за новата игра на Wonder Woman од Monolith Productions

На 9ти декември 2021 година, врвните девелопери од Monolith Productions и издавачите WB Games го споделија трејлерот за следната игра на која што работат, и сите беа изненадени кога го видоа карактерот на Wonder Woman. Оттогаш, не знаеме буквално ништо… Ништо не сме слушнале за играта, а камоли нешто да видиме. Но сепак тие работи денес се променуваат за многу малку. На Reddit, некој корисник откри нешто што се чини дека е некој вид концепт арт за играта на LinkedIn профилот на девелопер кој работи на играта. За жал, протекувањето е само концепт уметност, така што не е јасно колку ќе биде репрезентативен за финалниот производ, слично како гореспоменатиот тизер трејлер.

На сликата подолу ќе видите дека наводниот концепт арт ја карактеризира Wonder Woman и уште два други лика кои изгледаат како два, нови оригинални ликови. Можно е ликот со штитот да е Артемида, но ова е само шпекулација. Што се однесува до ликот со пиштолот, е ново нешто.

Како и секогаш, ништо не е официјално и се е шпекулација. Ова е протекување, не е официјално објавен концепт арт. Разумно е да се мисли дека е реално, имајќи предвид дека изворот е страницата на LinkedIn на девелопер кој што работи на играта, но… КОЈ ШТО ЈА ИМА СМЕНЕТО СЕГА СЛИКАТА!!!

Wonder Woman се очекува да биде во развој за PC, PS5, Xbox Series S и Xbox Series X. Нема информации за датумот на објавување или кога ќе се појави повторно.

“In development by Monolith Productions, creators of the critically acclaimed Middle-earth: Shadow of Mordor and sequel Middle-earth: Shadow of War, the single player open-world action game will introduce an original story set in the DC Universe and allow players to become Diana of Themyscira in the fight to unite her Amazon family and the humans from the modern world. Powered by the Nemesis System, gamers will forge deep connections with both enemies and allies as they progress from a heroic fighter into a proven leader.”

Изјава за медиумите од Monolith Productions од 2021 година

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.