Ghostrunner 2 пристигнува во октомври

Издавачите од 505 Games официјално го објавија датумот на лансирање на својата претстојна акциона игра Ghostrunner 2. Уште во 2021 година, 505 Games првично објави дека ќе објави евентуално продолжение на Ghostrunner. Сепак, претходно оваа година на настанот PlayStation Showcase на Sony, првиот трејлер за Ghostrunner 2 конечно беше прикажан заедно со потенцијалната дата – 2023 година. Оттогаш, желните фанови останаа да се прашуваат кога Ghostrunner 2 правилно ќе излезе, а сега го имаме одговорот.

Споделено на социјалните мрежи денес, 505 Games откри дека Ghostrunner 2 ќе дојде на PlayStation 5, Xbox Series X/S и PC оваа есен, на 26 октомври. Ниту еден друг нов трејлер или фрагмент од игра не беше споделен покрај оваа објава бидејќи 505 Games објавија само слика од концепт арт на играта во својата објава.

Со голема веројатност, не треба да помине долго пред да го добиеме новиот трејлер за Ghostrunner 2, особено затоа што Gamescom е вечерва (22ри Август). Имајќи предвид дека 505 се чинеше дека го споделува само овој датум на лансирање поради протекување што се случи, значи дека поголемото откривање за Ghostrunner 2 ќе ја видиме неделава.

“Blood will run in the highly anticipated hardcore FPP slasher set one year after the events of Ghostrunner. Adventure through a post-apocalyptic cyberpunk future that takes place after the fall of the Keymaster, a tyrant who ruled over Dharma Tower, the last refuge of mankind. Jack is back to take on the violent AI cult that has assembled outside Dharma Tower and shape the future of humanity.

Featuring incredible katana combat mechanics, a deeper exploration of the world beyond Dharma Tower, nonlinear levels with complex motorbike sections, exciting new modes, and all the action you loved about Ghostrunner. Plus, boss fights are more interactive, giving players freedom to choose how to survive battles against the toughest opponents.”

Официјална дескрипција на играта

МАРКЕТИНГ

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.