Dragon’s Dogma 2 ќе биде ‘четири пати’ поголема од првата игра

Претстојното продолжение Dragon’s Dogma 2 ќе биде „приближно четири пати“ поголемо од оригиналната игра во однос на обемот на што ќе нуди целата игра.

Во неодамнешниот твит од официјалниот профил на Dragon’s Dogma, беше објавено видео во кое се прикажани некои од опкружувањата на играта, вклучувајќи го и коментарот за обемот на играта. Претстојното продолжение беше објавено минатата година за време на 10-годишнината од франшизата.

Dragon’s Dogma 2 е можеби најочекуваниот акционен RPG наследник на култната Dragon’s Dogma објавена во 2012 година. Dragon’s Dogma 2 може да се пофали со богато детален и длабоко истражуван фантастичен свет создаден со помош на извонредна физика, вештачка интелигенција на карактери и најновата графика од EREINGEcom’ . Овој синглплеер акционен RPG управуван од наративот ги предизвикува играчите да ја искористат својата креативност и љубопитност за да го обликуваат сопственото искуство.

Карактеристики на играта

  • Голема авантура – Dragon’s Dogma 2 започнува во подземен затвор, каде гласот на змејот ечи во маглата на изгубените спомени. Со нивното срце земено од Змејот, The Arisen е испратен на пат да го уништи симболот кој што полека го уништува светот додека се вивнува низ небото на огромни крилја, дишејќи пламени што горат сè што ќе му се најде на патот. Какви предизвици и триумфи ги чекаат на патот кон нивната судбина?
  • Single player CO-OP – До три мистериозни суштества од другиот свет, познати како Paws, го придружуваат The Arisen во текот на нивното патување. Paws создаваат чувство на кооперативно искуство во игра нудејќи уникатни карактеристики, вештини и знаења добиени од нивните искуства со други Arisen. Или по едноставно кажано доколку повикате некој Paw тој ќе го прави истото што го правел другиот играч додека он ја играл играта. Доколку тој пуштал само огнени магии ќе пушта сами огнени магии, доколку бил будала, и тука ќе биде будала.
  • Направена со RE ENGINE – напредниот RE ENGINE на Capcom произведува живописно детални графики со висока верност во комбинација со извонредна физика и сложена и реактивна вештачка интелигенција за да создаде амбиент каде што одлуките и нивните последици оживуваат.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.