Diablo Immortal пристигнува во јуни 2022

“Do you guys not have phones”

Blizzard Entertainment и NetEase Games официјално го објавија датумот на издавање на Diablo Immortal. Играта ќе ја добиеме на 2ри јуни 2022 година, конечно после цели 4 години откако беше најавена на BlizzCon 2018. Доста време помина.

Diablo Immortal треба да ја видиме за iOS (преку App Store) и на Android (преку Google Play), но ќе ја видиме и за PC. Интересно е што двете платформи ќе имаат Cross-Play и Cross-Progression. Тоа значи дека кога сакате ќе си ја играте на PC и кога сакате на телефон со истиот акаунт. Убав пример за ова е како многу луѓе што играат Genshin Impact, малку на PC, малку на мобилен, па дури и малку на PlayStation.

Diablo Immortal ќе излезе на 2ри јуни, но PC верзијата ќе има Open Beta.

Новиот трејлер за играта:

Преглед на играта даден од Blizzard:

A GROUNDBREAKING DIABLO EXPERIENCE

Diablo Immortal is a brand-new game in Blizzard Entertainment’s genre-defining action role-playing game series set between the events of Diablo® II: Lord of Destruction® and Diablo III®. Explore the nightmarish realm of Sanctuary like never before, now a massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) where angels and demons wage an endless war over dominion of the mortal realm. Join forces with countless other players on an epic quest to collect the shattered fragments of the corrupted Worldstone and prevent the Lord of Terror’s return. Fans of Diablo and new players alike will embark on an adventure across a vast open world where they will clash with armies of demons, collect epic loot, and gain unimaginable power.

Карактеристики на играта:

  • SLAY YOUR WAY – Choose from four highly iconic and customizable classes—Barbarian, Demon Hunter, Monk, and Wizard. Gain new abilities with each successful encounter and clash to become the most powerful player in the arena of war. Gear up with all-new set items and legendary weapons, and even level up your favorite weapons so they can grow in power alongside you. With so many ways to customize your character and gear, Diablo Immortal gives you unprecedented flexibility to be who you want to be in the vast MMORPG world of Sanctuary.
  • VISCERAL, FAST-PACED COMBAT = Diablo Immortal provides a peerless MMORPG gaming experience which translates the best PC mechanics into snappy, intuitive controls on your mobile device. Whether you’re on a raid or fighting hordes of demons solo you will always feel at command. Directional controls make it easy to move heroes around the world, and activating a skill is as easy as holding a thumb down on a skill to aim, then releasing it to unleash hell on your foes.
  • EXPLORE A VAST WORLD – From the war-torn surroundings of Wortham to the grand city of Westmarch and the shadows of the Bilefen Jungle – Players have a vast world in front of them to explore. Your journey will take you through changing landscapes and ever evolving challenges. Experience a rich Diablo story packed with quests, bosses, and challenges the Diablo series has never seen, including raids in huge ever-changing dungeons. Diablo Immortal has something for everyone whether you enjoy fighting through endless dungeons or spending your time uncovering every corner of the world.
  • A MASSIVELY MULTIPLAYER EXPERIENCE – Players will have countless opportunities to meet and socialize with their fellow adventurers in the world of Sanctuary. Whether it’s jumping into the arena of battle, embarking on a raid through the shadows of a dungeon, or upgrading gear – Diablo Immortal is here to support a rich MMORPG experience.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

WP Post Author

Summer Game Fest конечно е тука, а со него и сосема нов трејлер за очекуваната трета сезона на Netflix на The Witcher. Geralt, Ciri, Yennefer и Jaskier се враќаат во акција во сезона 3, а нивната цел број еден е да ја заштитат Ciri од постојано менување и сè понестабилно континент. Тоа ги води до Aretuza, но она што се смета за безбедно засолниште, за жал, на некој начин станува стапица на смртта, а тоа ќе го гледаме во текот на целата сезона. Трејлерот ги задева сите овие елементи, како и мноштвото нови чудовишта, повеќе од мајтапењето на Geralt and Jaskier што ги обожаваме, а Ciri навистина се впушта во своето како Witcher на тренинг. Целосниот трејлер од Summer Game Fest можете да го погледнете подолу.

Континентот никогаш не бил понепредвидлив, а за време на настанот Tudum на Нетфликс, водителката Lauren Schmidt Hissrich изјави дека тоа ќе има голема улога во сезона 3. Можеме да видиме сè што се менува на континентот, што е супер возбудливо“.

Додека војната беше задевана во сезоните 1 и 2, таа конечно ќе стане реалност во сезона 3 и никој нема да замине неповреден. „Војната се закануваше толку долго“, рече актерот од Jaskier Joey Batey. „Конечно велиме: „О, боже. Тука е“. Епизмот, влогот за континентот, во макро смисла, е огромен, но микро влоговите се уште поголеми“.

Сезона 3, исто така, ќе биде последната сезона на Хенри Кавил како Гералт од Ривија, иако тоа нема да биде последната сезона од шоуто. На местото на Кавил во улогата ќе дојде Лиам Хемсворт, кој ќе ја преземе улогата во сезоната 4 и понатаму. Шоуто неодамна беше потврдено за 5-та сезона, така што се чини дека има доста од авантурата на Гералт што допрва треба да се истражи на малите екрани.