Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin е официјално најавена од THQ Nordic

Издавачот THQ Nordic и девелоперите Black Forest Games после големи протекувања и тизерчиња официјално ја најавија Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin за PlayStation 5, Xbox Series S/X и PC. Играта е според еден од најпродаваните стрипови кој што го носи истото име. Продажбата е огромна бидејќи приказната е целосно уникатна и нешто што ретко може да се види и прочита.

Who is the Last Ronin? In a future, battle-ravaged New York City, a lone surviving Turtle embarks on a seemingly hopeless mission seeking justice for the family he lost. From the minds of the creators of the Teenage Mutant Ninja Turtles, and based on the best-selling comic book event by Eastman, Waltz, Bishop, Delgado, and the Escorza Brothers: the official video game adaptation of Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin.

Синопсис на играта

Според големиот број на тизери и протекувања што ги знаеме до сега, играта земала огромни инспирации од новите две God of War игри што изгледа дека целата игра ќе биде баш тоа што беше God of War. Или во превод играта ќе биде нешто фантастично! Приказната можете целосно да ја прочитате во стриповите, но има шанса да има некои промени. Разликата е што приказната во играта ќе биде многу по голема за разлика од стрипот што е многу добро бидејќи ќе се расакажат работи кои што беа пропуштени.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.