Протекоа слики од Live Service Елементите на Suicide Squad: Kill the Justice League и Фановите Не Се Задоволни

Протекоа нови слики од „Suicide Squad: Kill The Justice League“ и се чини дека потврдува дека тоа ќе биде Live Service игра, или барем ќе има елементи на игри како некои чудни услуги. Фановите не се ниту малку задоволни од тоа што го гледаат.

Оваа слика, која можете да ја погледнете во твитот подолу, доаѓа од форумот 4chan, како што објави Video Games Chronicle, кој исто така со извори потврди дека сликата е реална. Сликата се чини дека е стартното мени на Suicide Squad и содржи стандардни работи како избор на режим на игра, избор на стори, тежина и мечмејкинг. Исто така, располага со некои менија како „Battle Pass“. Под тие менија на горната лента се и она што се чини дека се различни валути.

Според изворите на VGC Battle Pass е планиран уште од самиот почеток на креирање на играта, но таа ќе биде фокусирано на козметички работи, како што се скинови. Изворот вели дека валутите на сликата се „XP used to power up and customize the skill trees of each antihero, effectively making them unique to the player.” 

“You don’t start off rebuffed and weak,” VGC’s sources told it. “You just start off great and can get ridiculous, like Arkham Knight’s Batman.” 

Девелоперите на Arkham Knight – Rocksteady Studios, откри многу малку за Suicide Squad, оставајќи многумина да шпекулираат што точно е оваа игра и се чини, како што многумина очекуваа, навидум ќе биде наслов на услуга во живо. Бидејќи играта треба да излезе некаде оваа година, се надеваме дека Rocksteady ќе почне да ни дава повеќе информации наскоро. Дали е насловот на услугата со целосна вклученост во живо или само содржи елементи на игри како услуга? Кога можеме да видиме солиден дел од игра? Кога можеме да ја играме оваа игра? Ова се прашања за кои се надевам дека ќе добијат одговор порано отколку подоцна.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Веќе се претпоставуваше дека 2-та сезона на „The Last of Us“ на HBO ќе биде објавена во 2025 година со оглед на распоредот на снимање. Но сепак денес компанијата потврди дека серијата офицјиално ќе пристигне во 2025 година.

Снимањето на втората сезона требаше да започне во јануари 2024 година, но неодамна беше малку одложено до февруари поради презафатениот распоред на Педро Паскал. Официјалниот датум на започнување за снимање на 2-та сезона на Last of Us сега е 20 февруари 2024 година и се очекува да заврши до 9 септември 2024 година.

Распоредот на снимањето на Педро Паскал е преполн бидејќи ги снима филмовите и сериите „Gladiator 2, Fantastic Four, and The Maldalorian“.

Откритието дојде кога магазинот GQ го прашаа Neil Druckmann: „Луѓето исто така шпекулираат како сезона 2 ќе опфати толку голема игра. Дали следната сезона ќе го опфати целиот тек на вториот дел?” На што Дракман одговорил: „Втората игра ќе биде во повеќе сезони“.

Датумот на објавување во 2025 година може да биде малку разочарувачки за фановите, но чекањето треба да вреди. Адаптацијата на The Last of Us од HBO направи огромен успех за својата прва сезона, а првата епизода беше премиерно гледана од 4,7 милиони гледачи на првиот ден. Неделните епизоди потоа ги надминаа претходните рејтинзи на гледачите од недела во недела, при што серијата имаше во просек 32 милиони гледачи по епизода.