Grounded играта на XBOX наскоро ќе биде адаптирана во Анимирана Серија

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Grounded, видео играта од Xbox и развивачот Obsidian Entertainment, официјално добива адаптација на анимирана серија. Според најавата, Brent Friedman (Star Wars: Clone Wars, Star Trek: Enterprise) е прикачен за да ја адаптира приказната на играта додека Brien Goodrich (Halo) ќе биде режисер. Дополнително, Bardel Entertainment (The Dragon Prince) е подготвен да го анимира целиот проект. Адаптацијата конкретно доаѓа од Obsidian Entertainment и Xbox во соработка со Waterproof Studios/SC Productions, Kinetic Media и Bardel Entertainment.

“The series will exist in the same universe as the game, where the mundane becomes fantastical, and will follow four friends who have been shrunk down to the size of ants during the summer before they go to high school,” the announcement on the video game’s official site reads in part. “Facing off against enormous predators, epic natural disasters, and an army of microbots that are part of a corporate conspiracy threatening their town, these teens will need to figure out how to survive in a familiar yet utterly foreign environment that is the backyard.”

“We couldn’t be more excited about diving into the whimsical universe of Grounded,” said Tina Chow, CEO of Bardel Entertainment, as part of the announcement. “This partnership will be one of great collaboration, expanding on an already wonderful journey of exploration and adventure.”

Како што беше наведено погоре, анимирана адаптација на Grounded е во работа од Obsidian Entertainment и Xbox во соработка со Waterproof Studios/SC Productions, Kinetic Media и Bardel Entertainment. Brent Friedman ќе ја адаптира приказната на играта, додека Brien Goodrich ќе го режира. Што се однесува до самата видео игра, Grounded треба да има целосно издание надвор од фазата на преглед во септември 2022 година за Xbox One, Xbox Series X|S и PC.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation претстави нов трејлер пред објавувањето на God of War Ragnarök.

Овој трејлер, насловен Myths of Midgard, нуди кратко резиме на епот на God of War од 2018 година. Во него глуми Felicia Day, додека таа ја раскажува досегашната приказна за Кратос и Атреус. Во текот на прераскажувањето, кое изобилува со навистина прекрасни уметнички дела, има и мали „изненадувања“ од Мимир што го знае сето тоа.

Има и нов блог за PlayStation кој ја детализира приказната, иако се разбира сето тоа завршува пред да започне Рагнарок. God of War Ragnarök треба да излезе во среда, 9-ти ноември и за PlayStation 4 и PS5.

Пред ова издание, Sony ги детализираше различните изданија што играчите ќе можат да ги добијат. Ова го вклучува и Jotnar Edition, чија цена е 230 долари. За ова, ќе добиете многу фенси физички предмети и дигитален код за играта – но без диск. Како што, за жал, стана норма, сепак, веќе го искористуваат ентузијазмот на обожавателите за серијата God of War, со ограничено издание на верзии на God of War Ragnarök кои се појавуваат на сајтови како што е eBay за повеќе од двојно повисока цена од малопродажбата.