Naughty Dog официјално ја потврдија The Last of Us 3

The Last of Us Part 3 е официјално во изработка и е потвдена од страна на Naughty Dog! The Last of Us е една од најголемите франшизи во гејминг индустријата и е една од најважните IP-иња на Naughty Dog и PlayStation. Првата игра беше огромен успех и го издигна веќе успешниот девелопер на нови височини и им даде серија да жонглираат заедно со Uncharted. Сепак, имаше нејаснотии околу тоа дали ќе добиеме трета игра и кога може да дојде третата игра, особено затоа што Naughty Dog се чини дека работи на многу проекти, вклучително и целосно нова франшиза.

Со тоа, денес беше објавен нов документарец за создавањето на The Last of Us Part II и завршува со креаторот на серијата Нил Дракман кој зборува за иднината на серијата. Директорот на играта истакна дека претходно цитирал дека има преглед за The Last of Us Part 3, тој замислува некаков вид спин-оф игра со Томи што е негова самостојна приказна. Тој со години се обидува да смисли приказна, за жал се уште ја нема, и додека сè уште не му е целосно расчистено, тој има возбудлив концепт за трета игра и верува дека има уште една приказна за раскажување. Тој, исто така, беше јасен дека нема да успеат со франшизата ако ја немаат вистинската идеја бидејќи верувал дека The Last of Us Part II е добар крај ако тоа е начинот на кој треба да биде, но се чини дека конечно ќе се случи.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)