Студиото Bandai Namco откажаа 5 игри кои биле во развој

Bandai Namco откажа пет игри кои беа во развој, откако направија големи промени во структурата за развој во нивното студио.

Откритието дојде за време на делот за прашања и одговори од неодамнешниот повик за заработка на компанијата. Во одговорот на прашање кое што беше наменето за како стои Bandai Namco со својата фискална година, беше изјавено дека многу работи кои што добиле зелено светло се целосно откажани.

We have decided to dispose of work-in-progress in accordance with our internal rules regarding the evaluation of products in progress. We have also decided to discontinue the development of at least five other titles under development and recorded a loss on disposal of these titles.

In addition, we have changed our development structure since the second half of the previous fiscal year, setting stricter criteria for proceeding with development, narrowing down the number of titles, and recording development costs.

In addition to narrowing down the number of titles, we are also working to optimize our portfolio according to categories, such as those that are strategically deployed worldwide and casual titles for the light users.

Изјава од Извршниот директор на Bandai Namco

За жал не се споменуваше кои се петте откажани игри. Исто така, за време на повикот, Bandai Namco откри пад од 8,9% во продажбата од година во година, како и пад на приходите од 96,5% на сите нивни игри.

Компанијата, сепак изјави дека Tekken 8 направила голем успех за компанијата за само еден месец. Се уште нема точни бројки, но беше кажано дека се задоволни.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата