Играта Wo Long: Fallen Dynasty ќе има некакви колаборации со Nioh и Lies of P

Ако се прашувате како Team Ninja ќе се шири и ќе продолжи да ја одржува Wo Long: Fallen Dynasty во живот во текот на остатокот од годината, новиот roadmap треба да одговори на сите прашања. Во roadmap-от, ни е кажано што ќе доаѓа во играта секој месец во текот на остатокот од годинава, со тоа што вклучува бесплатни ажурирања, платен DLC, средувања на играта, нови мисии, подобрувања на функциите и неколку возбудливи соработки!

Имено, забележано е дека во септември е планирана соработка со Lies of P, па очекувајте ја околу лансирањето на играта кон средината на месецот. Потоа, во ноември, ќе има соработка на Nioh. Не се спомнува што ќе донесат овие соработки во играта, затоа очекувајте дополнителни информации од Team Ninja додека сме се поблиску до нив кога започнуваат.

Кога стнува збор за Nioh не треба многу да размислуваме зошто и како, двете игри се на Team Ninja. Но, од каде колаборација со Lies of P? Какви се овие колаборации?! Многу се надеваме дека ќе е нешто сериозно, а не некоја глупост како например козметика или некои микро трансакции што би можеле игрите да ги имаат.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Во новиот блог пост, PlayStation објави дека планираат да додаде компјутерска поддршка за уредот PSVR2 некаде во 2024 година.

Компанијата соопшти дека „во моментов ја тестираме способноста на игрите на PSVR2 да пристапат до дополнителни игри на компјутер“.

Бидејќи овие планови сè уште се во фаза на тестирање, фановите може да очекуваат поддршката за компјутер да пристигне подоцна во текот на годината.

Сепак, ова е само шпекулација. PlayStation не откри точен датум на објавување. Но, компанијата потврди дека „се надеваме дека ќе ја направиме оваа поддршка достапна во 2024 година“.

PlayStation VR

Уредот PSVR2 првпат беше објавен минатата година, со повеќе од триесет игри на лансирање. Ова вклучуваше тринаесет сосема нови наслови. Сепак, VR просторот продолжува да се шири. PlayStation VR2 сепак би можел да користи поширок избор на игри, а поддршката за компјутер дефинитивно би била голем скок напред.

Фановите веќе шпекулираат за некои од потенцијалните компјутерски игри кои би имале корист од овој пристап. Но, PlayStation не елаборираше колку ќе биде обемна поддршката. Apple Vision Pro објавен претходно овој месец, на различни критики. Некои корисници, меѓу другото, не беа задоволни од неговата тежина.

Значи, PSVR2 веројатно има еден конкурент помалку таму. Иако, сè уште има разговори дека Xbox би можел да инвестира во рачен уред некогаш во иднина. Засега, Мајкрософт неодамна објави дека работи на „моќна“ конзола од следната генерација.

Џим Рајан, кој ќе се повлече од функцијата извршен директор во Sony Interactive Entertainment следниот месец, неодамна ги наведе своите најдобри PlayStation игри од секоја генерација.

Се надеваме дека PSVR2 наскоро ќе има можност да вклучи повеќе свои класици со поддршка за компјутер оваа година.