Rayman доаѓа во Mario + Rabbids Sparks Of Hope во ново DLC

Ubisoft сподели дека малото жолто другарче Rayman ќе доаѓа во играта Mario + Rabbids Sparks of Hope во ново DLC кое се вика “Rayman In The Phantom Show“. Долго време се шушкаше дека нешто се прави за играва и дека нешто ново ќе се додаде, но конечно е најавено DLC што доаѓа во стратешката игра Nintendo mashup што се појави на Switch минатиот октомври.

По објавувањето на Sparks of Hope минатата година, Ubisoft објави дека планира три DLC-а за играта. Првиот беше The Tower of Doooom, кој се појави во играта овој март. Ubisoft го објави вториот DLC, The Last Spark Hunter, минатиот месец и сега, знаеме кога DLC 3 ја комплетира играта по лансирањето, бидејќи Rayman In The Phantom Show ќе пристигне на 30ти август 2023год..

“Rayman is back. And he is the special guest in a new mysterious dimension: the Phantom Opera’s network studio. The Phantom, the charismatic ghostly boss of Mario + Rabbids Kingdom Battle, is also coming back and asking for help to improve his channel’s ratings.” 

Изјава од Ubisoft

Кога Ubisoft минатата година го отрки Roadmap-от за Sparks of Hope по лансирањето, изјавија дека Rayman ќе биде прикажан во DLC 3, но не беше тоа баш сигурно дали ќе биде баш така, и сега речиси една година подоцна, тој конечно е тука. DLC на Sparks of Hope’s Rayman In The Phantom Show доаѓа во играта на 30 август.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Џокерот од Флорида, кој навидум инспирираше лик прикажан во трејлерот за на GTA 6, бара 2 милиони долари од Rockstar Games за неговото искористување, и тоа што му го украле целиот карактер кој што он сам си го градел.

Во видеото објавено на социјалните мрежи, „вистинскиот“ Џокер ги повтори своите размислувања од неговото претходно видео. Тој покажа кон ликот од играта рамо до рамо со негова слика, повторувајќи постојано дека е јасно од кого е инспириран тој лик.

“We gotta talk GTA, or not you guys gotta give me a million or two,” he said in the video.

“Holla at me GTA. Rockstar Entertainment.”

Дури и ако има шанси да добие пари од Rockstar, тоа е многу малку веројатно. Rockstar лесно може да тврди дека ликот во играта е пародија. Има и случај кога актерката Lindsay Lohan се обиде да ги тужи Rockstar, тврдејќи дека ликот на девојка во GTA V се базира на неа.

Тој случај на крајот беше отфрлен откако судијата Eugene Fahey изјави: “„Уметноста и реалниот живот не треба да се споредува. Доколку во игра имаме рендер од некој карактер не значи дека тоа е инспирано од реалниот живот”.

Rockstar не ги коментираше барањата на Џокерот од Флорида, и најверојатно нема да ги коментира во никакво официјално својство… Нормално дека не се будали за да го направат тоа…