Официјално е потврдено дека XBOX изработуваат рачна конзола

Џез Корден од подкастот Xbox Two тврди дека XBOX работат на нова конзола која што ќе биде рачна (хендхелд). На подкастот Xbox Two, Корден изјави: „Знам дека XBOX имаат прототипови за рачна конзола во моментов“. Корден набрзо појасни дека тоа се „нови прототипови“, а не старите прототипови кои честопати се спомнуваат. Како што беше посочено во подкастот, прототиповите не мора да значат дека новите производи ќе бидат финализирани, само за проба им се, но сакаат да станат реалност.

Корден се надоврза со : „Ова нема да е клауд конзола или стриминг уред, ова ќе е целосно нејтив XBOX конзола“.

Nintendo Switch до сега има продадено над 100 милиони копии од неговото првично лансирање и сега со уредите како Steam Deck, ROG Allly, па дури и PlayStation Portal кои дојдоа на пазарот во последните неколку години, XBOX го прави своето движење и на овој пазар бидејќи сака секаде да има некаков удел.

Не е јасно кога XBOX ќе го најават и лансираат овој уред, односно оваа конзола, но различни гласини сугерираат дека следната генерација на конзолата би можела да биде целосно рачна, и би била исто како Nintendo Switch. Претходно оваа година, Фил Спенсер изјави дека конзолата од следната генерација на Xbox ќе биде „уникатна и моќна“.

На официјалниот подкаст на Xbox, новокрунисаниот претседател на Xbox, Сара Бонд, исто така, го разјасни она што е следно за Xbox

“We’ve got more to come. There’s some exciting stuff coming out in hardware that we’re going to share this holiday. We’re also invested in the next-generation roadmap. What we’re really focused on there is delivering the largest technical leap you will have ever seen in a hardware generation, which makes it better for players and better for creators and the visions that they’re building.”

Новиот претседател на XBOX, Сара Бонд

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата