Google развива вештачка интелигенција што треба да биде ко-оп карактер во сите игри

Google развива DeepMind вештачка интелигенција која што на крај би требало да испадне втор играч во игрите и да ви биде ваше ко-оп другарче. Според Google не се работи за “Pay-to-Win” или “Super-Bot” карактерот направен од вештачка интелигенција, повеќе би било нешто што ќе учи од начинот на кои што вие играте…… DRAGON’S DOGMA?! Се слушаме ли?!

Google го претстави ова развување во труд напишан од Рован Чеунг кој што се нарекува Scalable Instructable Multiworld Agent (SIMA). Во глобала се работи за вештачка интелигенција која што учи од сите вашите потези и истражувања во игрите. Може да добива знаење преку вербални и виртуелни новсоти.

Голем потенцијал

Google за тестирање на оваа вештачка интелигенција се здружиле со “Eight Game Studios” да го тестираат SIMA моделот најмногу во игрите Valheim, Goat Simulator 3 и No Man’s Sky. Имаа голем избор на игри кои што се избрани од SIMA за да го имаат овој модел со вештачка интелигенција. Иако е на почеток SIMA има околу 600 основни интеракции како следење, интеракција со предмети и работење со менињата на својот карактер.

Новинарот од PC Gamer – Крис Шевшки изјави дека е фанатик на No Man’s Sky и дека за него оваа вештачка интелигенција во играта ќе му помогне премногу посебно во делоте на собирање реурси. Смета дека доколку го истренира својот AI да собира ресурси за него, играта ќе се движи многу побрзо. Ова многу е слулно со тоа што го прават 11Bit Studios со Alters.

Почетоците се најтешки

Google се задоволни со раните почетоци на SIMA вештачката интелигенција која што е пробана и во игри кои што светот се уште ги нема видено. Веројатноста дека се работи за игри кои што се од нови студија, специјално правени за SIMA, се огромни.

Google SIMA

Нормално ова не е ништо ново… Сите сме играле и God of War и многу други игри кои што имаат ко-оп другарчиња во игрите, но сепак Google изработува нешто кое што ќе може да се користи во поголемио дел на игри со отворени светови.

Ова нема да го видиме уште долго време, шансите да пропадне и никогаш да не се финализира се исто така огромни, така да… треба да почекаме да видиме што ќе се случи со ова.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата