Во САД се изгласа закон кој што ќе доведе го укинување на ТикТок

Корисниците на ТикТок во Америка моментално се соочуваат со можноста дека наскоро има шанса социјалната мрежа да биде целосно укината во сите земји од САД по изгласување на нов закон во US House of Representatives. Законот наложува за тоа Кинеската Фирма “ByteDance” мора да ги продадат сите нивни акции од апликацијата во рок од 6 месеци. Доколку ByteDance не го направи тоа, ТикТок ќе биде целосно блокирано во САД.

Стравот кои што го имаат ByteDance моментално е поголем бидејќи овој закон и случај ќе биде многу поврзан со Кинеската влада, што значи дека сите податоци на сите корнисници ќе можат да бидат контролирани од Кинезите. Ова исто така ги загрижи и странските обвластени лица

Законот кој што е изгалсан во US House of Representatives е подржан од двете големи партии во САД. Сепак, некои членови изразија загриженост за потенцијални прашања, вклучително и пречекорување на владата, додека поголем број демократски пратеници се загрижени дека забраната на апликацијата ќе ги отуѓи помладите гласачи – клучен блок за гласање што им е потребен на демократите за да успеат на изборите во ноември. Против забраната е и поранешниот претседател Доналд Трамп, и покрај напорите да се забрани апликацијата во минатото.

Кинеската Влада

Кинеската влада се потсмеа на сметка на BCC каде што го цитира портпаролот на кинеското Министерство за надворешни работи”

“This kind of bullying behavior that cannot win in fair competition disrupts companies’ normal business activity, damages the confidence of international investors in the investment environment, and damages the normal international economic and trade order.”

Изјавата од BBC

Експлозивната популарност на ТикТок доведе до пораст на приходите од рекламирање. Истражувачката компанија Emarketer проценува дека ТикТок ќе донесе околу 8,66 милијарди долари приходи од реклами само од САД оваа година. Стана популарна апликација за влијателите и малите бизниси да ги пласираат своите производи.

ТикТок долго време е грижа за странските влади. Веќе е забранет од владините уреди во многу европски земји, мнозинството американски држави и Канада. Исто така, има целосна забрана во Индија. Минатата година, сенатскиот комитет на Австралија предупреди дека TikTok претставува еден од најголемите безбедносни ризици во земјата.

ТикТок е премногу скапа комапнија

Нацрт-законот му дава на ByteDance само шест месеци да ги среди сите работи. Според ByteDance (преку CNBC), ТикТок би можел да вреди дури 268 милијарди долари. Тоа е голема цена што потенцијалните инвеститори ќе ги остави во мислење, а тоа е пред можноста за антимонополски мерки и правни предизвици да влезат во равенката.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата