Технологија

Google развива вештачка интелигенција што треба да биде ко-оп карактер во сите игри

Google развива DeepMind вештачка интелигенција која што на крај би требало да испадне втор играч во игрите и да ви биде ваше ко-оп другарче. Според Google не се работи за “Pay-to-Win” или “Super-Bot” карактерот направен од вештачка интелигенција, повеќе би било нешто што ќе учи од начинот на кои што вие играте…… DRAGON’S DOGMA?! Се

Прочитај повеќе
Хардвер

Nvidia продале половина милион AI чипови и заработиле 14,5 милијарди долари за само три месеци

Премногу е лесно да се заборави дека Uber-GPU’s на Nvidia кои ја забрзуваат вештачката интелигенција започнаа како нешто повеќе од експериментален дел од графички чипови за компјутери за игри. Значи, ако навистина завршиме како робови на вештачки господари, навистина ќе сме само самите себеси виновни. Имајќи го тоа на ум, најновата вест е дека Nvidia

Прочитај повеќе