Технологија

Google развива вештачка интелигенција што треба да биде ко-оп карактер во сите игри

Google развива DeepMind вештачка интелигенција која што на крај би требало да испадне втор играч во игрите и да ви биде ваше ко-оп другарче. Според Google не се работи за “Pay-to-Win” или “Super-Bot” карактерот направен од вештачка интелигенција, повеќе би било нешто што ќе учи од начинот на кои што вие играте…… DRAGON’S DOGMA?! Се

Прочитај повеќе
Колумна

Google ги објави најпребаруваните игри за 2023 година

Оваа 2023 година беше преполна со големи изданија во индустријата за видео игри, вклучувајќи го и победникот на „The Game Awards “, Baldur’s Gate 3. Неодамна, Google ја објави својата годишна листа на трендовски теми во повеќето категории што може да се замислат. Се разбира, видео игрите беа вклучени во таа масивна листа, а првите

Прочитај повеќе