Sony работат на следната генерација на Рачни Конзоли

Sony конечно, но овој пат навистина конечнооо, можат да се пофалат дека се приклучуваат на пазарот за рачни конзоли! И не, тој што ќе каже дека “PlayStation Portal” се смета за таква конзола… Не. Тука може да заврши целиот разговор.

Според познатиот хардверски протекувач Moore’s Law Is Dead (MLID), во Sony се работи на нова рачна конзола, што нормално не е стриминг, која би поддржувала и играла игри. Или во превод, би била следната генерација на VITA.

Во својот извештај, MLID вели дека уредот ќе има прилагоден AMD APU кој „во моментов е во фаза на дизајнирање на високо ниво“ и е „најмалку две години излезен и технички сè уште нема зелено светло за лансирање“. Исто така, се споменува дека, врз основа на разговори со креаторите, новиот рачен уред би можел да одржува компатибилност со игрите на PlayStation 4 додека добива целосно одобрение за насловите на PlayStation 5.

Во извештајот се наведува дека уредот е сè уште во најраниот развој, така што работите најверојатно ќе се променат. Исто така, не е јасно кога ова би можело да биде откриено и/или објавено од Sony. И на крај, MLID вели дека иако може да потврди дека рачниот уред е во развој и дека AMD има договор за APU, „точните спецификации“ на уредот се шпекулации од негова страна.

КОНЕЧНО НОВА VITA!!!

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)