PlayStation 5 Pro пристигнува наскоро! Се што треба да знаете за новата конзола

Официјално се случи протекување на PlayStation 5 Pro кое што се потврди дека е вистинско и дека конзолата ќе има големи промени во хардвер и треба да пристигне некаде пред крајот на 2024 година. Медиумот Insider Gaming збореше со изворот кои што сакале да останат анонимни бидејќи не биле овластени да зборуваат за плановите на компанијата, и потврдуваат дека YouTube каналот Moore’s Law is Dead е реална, и покрај критиките на објавувачот и протечените спецификации.

На почетокот на 2023 година, преку медиумот Key to Gaming беше најавено дека PS5 Pro е под кодното име „Trinity“ и ќе таргетира подобрени и конзистентни FPS со резолуција 4K (4K120FPS), нов „режим на перформанси“ за резолуција 8K и подобрен RayTracing. Дополнително, беше објавено дека Trinity ќе има 30 WGP и 18000mts меморија.

Денес беше потврдено дека новиот харвер кој што ќе го има новата конзола се следниве:

  • Рендерирање 45% побрзо од PS5
  • 2-3x Ray-tracing (x4 некогаш)
  • 33.5 Teraflops
  • PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling)
  • Подршка за 8K резолуција во SDK случаеви
  • Прилагодена архитектура за машинско учење
  • AI Accelerator, подржува 300 TOPS на 8 bit computation / 67 TFLOPS of 16-bit floating point

Медиумот Insider Gaming исто така сподели документација од порталот за програмери дека Devkits се достапни за студиа од First-Party од септември 2023 година, Third-Party од јануари 2024 година и од пролет 2024 година ќе бидат достапни и тест уреди кои ќе бидат идентични со финалниот производ. Спремајте се!!!

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата