PlayStation

Извршниот директор на PlayStation Jim Ryan си замина од компанијата после 30 години

Последниот ден на Џим Рајан како извршен директор на PlayStation пристигна, и он се повелкува од компанијата во која што работеше 30 години! Неговото пензионирање првпат беше најавено во септември 2023 година. “I’ve relished the opportunity to have a job I love in a very special company, working with great people and incredible partners. But

Прочитај повеќе
PlayStation

PlayStation 5 Pro пристигнува наскоро! Се што треба да знаете за новата конзола

Официјално се случи протекување на PlayStation 5 Pro кое што се потврди дека е вистинско и дека конзолата ќе има големи промени во хардвер и треба да пристигне некаде пред крајот на 2024 година. Медиумот Insider Gaming збореше со изворот кои што сакале да останат анонимни бидејќи не биле овластени да зборуваат за плановите на

Прочитај повеќе
PlayStation

Новата Слим верзија на конзолата PlayStation 5 е драстично помала

Новиот PlayStation 5 Slim (не се вика Слим, се вика само PS5, но мора така да го крстиме) можеби нема официјално да излезе до 10 ноември, но конзолите веќе почнаа да се појавуваат на социјалните мрежи. Еден корисник на Твитер, Phantompainss, објави слики од новата конзола на интернет за сите да ги видат. Можете да

Прочитај повеќе