PC

Rust во април ќе добие ново ажурирање кое ќе додаде Зиплајнови и Железнички станици

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Како дел од ветените месечни ажурирања на Rust во текот на 2022 година, играта за преживување ќе додаде нова железничка мрежа и серија зиплајни на 7 април. ќе биде целосно функционален, додаден заедно со електричните линии што веќе ја опфаќаат картата.

Ажурирањето на железницата е само првиот дел од плановите на Руст за целосно процедурална железничка мрежа, додавајќи железнички пруги на која било мапа со големина 4250 или поголема. Траките треба да се појавуваат во една единствена јамка што го поминува островот, но развивачот Facepunch побара од играчите да внимаваат и да пријават „секое области со чуден изглед на кои може да наидете“. Во соопштението за печатот, инвеститорот рече дека играчите може да очекуваат „возови на надземни возови“ да пристигнат во играта „во блиска иднина“.

Другото големо дополнување што доаѓа со ажурирањето во април се ziplines, кои ќе бидат додадени како нова функција на постоечките напојувања и електрични кули на играта. Додадени се нови платформи на кулите, на кои играчите можат да се искачат за да пристапат до зиплајните и да патуваат до други платформи или до блиските споменици.

Механиката за зиплинирање ќе им овозможи на играчите да го забрзаат своето патување со држење напред или со кауција во секое време со копчето за скок. Играчите кои користат зиплајн ќе мора да внимаваат на препреки како дрвја, други играчи и возила, што ќе предизвика да бидат исфрлени од линијата. Facepunch рече дека се планирани идни подобрувања за зиплајн мрежите, со планови да се поврзат со повеќе споменици и потенцијално да им се дозволи на играчите да поставуваат свои зиплајн во иднина.

Покрај овие големи додатоци, новото ажурирање ќе вклучи голем број додатоци и поправки за квалитетот на животот, вклучувајќи нови достигнувања, подобрено осветлување на спомениците и други помали измени. Целосната листа на ажурирања ќе биде достапна на блогот Rust штом ажурирањето ќе падне на 7 април во 12 часот по ET.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

E3 2023 полека но сигурно умира и изгледа дека ќе си замине во историјата, бидејќи издавачот на видео игри Ubisoft денес потврди дека повеќе нема да присуствува на настанот. За прв пат од 2019 година, Е3 треба да се врати овој јуни во Лос Анџелес, Калифорнија. По повеќекратните откажувања како резултат на пандемијата COVID, E3 2023 изгледаше како прва конвенција што на крајот ќе ја обедини целата индустрија за игри. Наместо тоа, слично како и многу други издавачи, Ubisoft сега избра да седи настрана и да си седат дома.

Во изјавата дадена до VGC, Ubisoft потврди дека нема да се појават на E3 2023. Првично, Ubisoft се обврза да се појави на E3 ова лето се додека настанот се случува. И покрај фактот дека E3 сè уште се случува многу, сепак, Ubisoft на крајот се врати на својот збор и нема да одлучи да ги насочи своите претстојни игри ова лето на поинаков начин.

“E3 has fostered unforgettable moments across the industry throughout the years. While we initially intended to have an official E3 presence, we’ve made the subsequent decision to move in a different direction, and will be holding a Ubisoft Forward Live event on 12th June in Los Angeles. We look forward to sharing more details with our players very soon.”

Изјава од Ubisoft

Како што истакнаа од Ubisoft, сепак они ќе направат нешто овој јуни кога ќе ја одржат својата следна презентација на Ubisoft Forward. Во последниве години, Ubisoft почна да има повеќе свои преноси во живо за да објавуваат големи најави. И додека сè уште не е познато што ќе има јунскиот Ubisoft Forward, се чини веројатно дека во овој момент ќе се појават нови информации за Assassin’s Creed Mirage, Skull & Bones и Avatar: Frontiers of Pandora.