Rockstar Games потврдија дека во Декември добиваме трејлер за GTA VI

Конечно се случи! Rockstar Games и Take-Two Interactive конечно објавија кога ќе го видиме откривањето на трејлерот за GTA 6.

По години чекање, трејлерот за откривање на GTA 6 ќе се појави во декември 2023 година, потврдија Rockstar Games.

Објавата на Твитер гласи:

“We are very excited to let you know that in early December, we will release the first trailer for the next Grand Theft Auto. We look forward to many more years of sharing these experiences with all of you. Thank you, Sam Houser”.

Вчера, Џејсон Шрајер од Bloomberg откри дека нов трејлер за GTA 6 ќе биде објавен во декември за да ја прослави 25-годишнината од Grand Theft Auto.

Назад во 2022 година, голем број протекувања покажаа рана снимка од игра со поглед на првата жена протагонист во историјата на играта, за која првпат беше пријавена од мене на мојот канал на YouTube.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Џокерот од Флорида, кој навидум инспирираше лик прикажан во трејлерот за на GTA 6, бара 2 милиони долари од Rockstar Games за неговото искористување, и тоа што му го украле целиот карактер кој што он сам си го градел.

Во видеото објавено на социјалните мрежи, „вистинскиот“ Џокер ги повтори своите размислувања од неговото претходно видео. Тој покажа кон ликот од играта рамо до рамо со негова слика, повторувајќи постојано дека е јасно од кого е инспириран тој лик.

“We gotta talk GTA, or not you guys gotta give me a million or two,” he said in the video.

“Holla at me GTA. Rockstar Entertainment.”

Дури и ако има шанси да добие пари од Rockstar, тоа е многу малку веројатно. Rockstar лесно може да тврди дека ликот во играта е пародија. Има и случај кога актерката Lindsay Lohan се обиде да ги тужи Rockstar, тврдејќи дека ликот на девојка во GTA V се базира на неа.

Тој случај на крајот беше отфрлен откако судијата Eugene Fahey изјави: “„Уметноста и реалниот живот не треба да се споредува. Доколку во игра имаме рендер од некој карактер не значи дека тоа е инспирано од реалниот живот”.

Rockstar не ги коментираше барањата на Џокерот од Флорида, и најверојатно нема да ги коментира во никакво официјално својство… Нормално дека не се будали за да го направат тоа…