Платформерот Rusted Moss доаѓа на PS5, Xbox Series S|X и Switch на почетокот на 2024 година

Издавачот PLAYISM и девелоперите faxdoc, happysquared и sunnydaze ќе ја објават играта која што е целосно заоснована на Граплинг Хук физиката со Метроидванија елементи – Rusted Moss за PlayStation 5, Xbox Series и Switch во пролет 2024 година заедно со големо ажурирање, објави компанијата.

“We’ve been working hard on the major (and final) content update of Rusted Moss. While Rusted Moss will not have a sequel, it sometimes feels like this major content update might as well be one! And as you can see, we probably enjoyed making this update a little too much and will need more time to add in and polish all these new features. On the plus side, this also coincides with some exciting news, that being the console release! Thank you all for your patience and support!”

Изјава од девелоперите на играта

Големо ажурирање

Во моментов се работи на главното ажурирање на содржината. Во претходната најава за патоказот, се откри дека ажурирањето на содржината ќе биде објавено рано до средината на Q4 2023 година, но поради прилагодувањата на развојот и пренесувањето, го враќаме главното ажурирање на содржината назад и го објавуваме на Steam заедно со објавувањето на конзолата следната година . Искрено им се извинуваме на оние кои го чекаа последното големо ажурирање и ве молиме за трпение.

Што можете да очекувате од главното ажурирање:

  • Две нови области за истражување
  • Седум до осум часа дополнителна содржина
  • Над 300 нови соби
  • Режим на Boss Rush
  • Режим на Маја – Играјте низ играта како Маја откако ќе ја победите првиот пат
  • Правилата на режимот Speedrun важат за да нема нови дијалози или завршетоци, но ќе се запознаете со некои нови вешти начини за играње

Верзии на конзола

Верзијата за конзоли на играта кои доаѓаат следната година ќе го вклучуваат главното ажурирање на содржината за PC и сите други ажурирања објавени до денес.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.