Игрици

Платформерот Rusted Moss доаѓа на PS5, Xbox Series S|X и Switch на почетокот на 2024 година

Издавачот PLAYISM и девелоперите faxdoc, happysquared и sunnydaze ќе ја објават играта која што е целосно заоснована на Граплинг Хук физиката со Метроидванија елементи – Rusted Moss за PlayStation 5, Xbox Series и Switch во пролет 2024 година заедно со големо ажурирање, објави компанијата. “We’ve been working hard on the major (and final) content update

Прочитај повеќе
Новости

Трејлер за новата “Prince of Persia: The Lost Crown”

За време на Summer Game Fest, се започна со поглед на Prince of Persia: The Lost Crown, нов 2D платформер. Играта е првата нова титула на Принцот од Персија по римејкот на The Shadow and the Flame во 2013 година. Играта изгледа како враќање назад во најраните денови од серијата, додека сè уште вклучува модерна

Прочитај повеќе
Игрици

Следната Trine игра Пристигнува ова Лето

Издавачот THQ Nordic и развивачот Frozenbyte го објавија трејлерот за Trine 5: A Clockwork Conspiracy за PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch и PC (Steam, Epic Games Store, GOG). Играта ќе ја видиме ова лето. Trine 5: A Clockwork Conspiracy ќе ги однесе волшебникот Amadeus, крадецот Zoya и витезот Pontius на нивното

Прочитај повеќе
Новости

Kao the Kangaroo го демонстрира старошколскиот дух на платформерите

Станува сè појасно дека Као Кенгурот ќе игра со носталгија за 3D платформери од ерата на PlayStation 2. Стилот, изгледот, музиката, па дури и ликот на Као, кого го немаме видено од 2005 година, секако не доведоа до тој заклучок. А новиот трејлер само го потврдува кажаното. Посветен е на локациите и светот во кој

Прочитај повеќе
Nintendo

Порт од играта The Last Friend за Nintendo Switch пристигнува во април 2022

Издавачот Skystone Games и ко-програмерите Stonebot Studio и Ludus Games објавија дека пристаништето Last Friend Switch стартува во април 2022 година. Пристаништето Last Friend Switch стартува на 7 април 2022 година и цената е поставена на 14,99 долари. Достапно е и демо за репродукција на eShop. The Last Friend првично беше објавен за Windows PC

Прочитај повеќе
Новости

The Cub – платформер инспириран до многу жанрови

Предизвикувачки платформер инспириран од класичните SEGA игри од 90-тите – The Jungle Book, Aladdin, Lion King – но со модерни идеи и иновации, ни доаѓа од Demagog Studio. Младенчето е приказна за дете кое преживеало голема еколошка катастрофа на Земјата и било заборавено од побогатото население кое побегнало на Марс. Претходната игра на развивачот, Golf

Прочитај повеќе
Nintendo

Платформерот Imp of the Sun доаѓа и на Nintendo Switch

2D акциониот платформер Imp of the Sun ќе доаѓа и за Nintendo Switch, потврдија Fireshine Games и Sunwolf Entertainment. Играта првично беше најавена за PC, и беше одложена изминатава година, па ќе биде објавена оваа година, а ќе биде достапна на Steam и на Epic Game Store. Imp of the Sun комбинира брза борба и

Прочитај повеќе