Технологија

Во САД се изгласа закон кој што ќе доведе го укинување на ТикТок

Корисниците на ТикТок во Америка моментално се соочуваат со можноста дека наскоро има шанса социјалната мрежа да биде целосно укината во сите земји од САД по изгласување на нов закон во US House of Representatives. Законот наложува за тоа Кинеската Фирма “ByteDance” мора да ги продадат сите нивни акции од апликацијата во рок од 6

Прочитај повеќе
Nintendo

Nintendo ги запре и затвори YUZU емулаторите

Минатата недела, Nintendo поднесе тужба против Yuzu Емулаторите и компанијата зад нив (Tropic Haze LLC), тврдејќи дека емулаторот Switch „ја олеснува пиратеријата во огромен обем“. Иако сите барања во тужбата не изгледаа како слем забивање, се чинеше дека Nintendo има случај поради тоа колку „корисен“ беше Yuzu во помагањето да се скршат DRM-ите на игрите

Прочитај повеќе
Забава

Twitch ги олабави законите за голотија на Стримови

Како што Twitch расте во популарност, полека се оддалечува од тоа да биде единствена платформа за игри и почнува да дозволува многу различни категории, вклучувајќи коцкање, уметност, музика и простор за разговор и дружење. Ова предизвика мешавина на мислења низ Интернет, бидејќи некои фанови на Twitch се за разновидност, додека некои сакаат Twitch да си

Прочитај повеќе