Технологија

Во САД се изгласа закон кој што ќе доведе го укинување на ТикТок

Корисниците на ТикТок во Америка моментално се соочуваат со можноста дека наскоро има шанса социјалната мрежа да биде целосно укината во сите земји од САД по изгласување на нов закон во US House of Representatives. Законот наложува за тоа Кинеската Фирма “ByteDance” мора да ги продадат сите нивни акции од апликацијата во рок од 6

Прочитај повеќе
Колумна

Гејмерите во Америка потрошиле $57 милијарди во 2023

Во неодамнешниот заеднички извештај објавен од Здружението за софтвер за забава во Америка, беше откриено дека потрошувачката на гејмерите за видео игри во САД до 2023 година изнесувала огромни 57,2 милијарди долари. Тоа означи пораст од година во година од речиси 1 милијарда долари. Во однос на дефектот. Гејмерите инвестирале 48 милијарди долари на видео

Прочитај повеќе