MSI се приклучува во револуцијата на Хендхелд Уреди

На Инстаграм, MSI го сподели откривањето на целосно новиот Хендхелд уред, кој официјално ја означува желбата на компанијата да влезе во кругот и друштвото за тој вид на игри и да се соочи со Valve, ASUS и Lenovo.

Во последната година или нешто повеќе, хендхелд игрите доживеаја бум, при што овие технолошки титани склопуваат најсовремени уреди кои се фалат со неспоредливи можности за играње во движење.

И на CES 2024, кој започнува следниот вторник (9 јануари), ќе го добиеме нашиот прв поглед на уредот што доаѓа од MSI.

MSI се Цареви

Во краткиот најавен трејлер поставен на Инстаграм, „MSI Gamingпонуди краток приказ на целосно новиот Хендхелд уред, со натпис

https://www.instagram.com/reel/C1rM-oos8JQ/?utm_source=ig_web_copy_link

A whole new breed of MSI dragon is coming!
Get a grip and stay tuned!

Нема многу што да се извади од трејлерот, но од она што можеме да го видиме, Хендхелд уредот на MSI изгледа прилично сличен на сојузникот Asus Rog, во кој има многу фалење и курчење со RGB-Backlit и елегантен дизајн.

Во краткото видео, има силен фокус на изгледот на уредот, што се чини дека може да се пофали со огромни можности за ладење и брендирањето на предниот и центарот на MSI, заедно со таблетата, „True Gaming“.

Во моментов, скоро ништо не се знае за Хендхелд уредот на MSI, но следната недела, ќе добиеме многу подобро разбирање на единицата, вклучувајќи ги и неговите технички спецификации и можности.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата