Doctor Who најави дека следниот доктор ќе биде актерот Ncuti Gatwa

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Шпекулациите можат да завршат бидејќи актерот Ncuti Gatwa е официјално избран за улогата на Doctor Who и ќе го игра Четиринаесеттиот доктор во претстојната сезона која ќе слави 60 години постоење. Gatwa е познат по тоа што го игра Eric Effiong во серијата Sex Education, улога што му ја донесе наградата за најдобар актер на Scottish BAFTA во 2020 година, најдобра машка изведба во програма за комедија на БАФТА наградите во 2020 година и други номинации за награди. Gatwa ќе работи со Russell T. Davies, кој претходно беше главен за рестартираниот Doctor Who во 2006 година.

„Нема доволно зборови за да се опише како се чувствувам. Мешавина од длабоко почестени, повеќе од возбудени и се разбира малку исплашени емоции. Оваа улога и оваа серија им значи толку многу на многумина низ светот, вклучително и мене, и секој од моите неверојатно талентирани претходници се справиле со таа единствена одговорност и привилегија со најголема грижа за се да бие перфектно и како што треба да биде. Ќе се трудам максимално да го сторам истото. Russell T. Davies е речиси исто толку иконски како и самиот Доктор и да се биде во можност да се работи со него е сон. Неговото пишување е динамично, возбудливо, неверојатно интелигентно и екстремно гази! Целиот тим беше толку гостопримлив и навистина го даваше своето срце на шоуто. И колку и да е застрашувачки, свесен сум дека се приклучувам на семејство кое навистина ми дава поддршка. За разлика од Докторот, можеби имам само едно срце, но целото го давам на ова шоу“.

-Ncuti Gatwa за медиумите

“The future is here and it’s Ncuti! Sometimes talent walks through the door and it’s so bright and bold and brilliant, I just stand back in awe and thank my lucky stars. Ncuti dazzled us, seized hold of the Doctor and owned those TARDIS keys in seconds. It’s an honour to work with him, and a hoot, I can’t wait to get started. I’m sure you’re dying to know more, but we’re rationing ourselves for now, with the wonderful Jodie’s epic finale yet to come. But I promise you, 2023 will be spectacular!”

Russell T Davies

“Ncuti has an incredible dynamism, he’s a striking and fearless young actor whose talent and energy will set the world alight and take Doctor Who on extraordinary adventures under Russell T Davies’ new era.”

Charlotte Moore, Chief Content Officer

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Warframe (2) ќе биде Souls игра? Или воопшто нема да е побрзана со Warframe

Warframe е на пазарот веќе долго време, и играта е на исто прекарасно ниво од нејзиното ланисрање до денес. Инвеститорот, Digital Extremes, има намера да ја одржува играта и да работи во наредните времиња, но тоа не значи дека не истражува и други начини за производство на игри.

Имено, Digital Extremes штотуку стави заштитен знак на љубопитна нова интелектуална сопственост, „Soulframe“. Постои јасна, и веројатно намерна, сличност помеѓу насловите Soulframe и Warframe, што наведе некои да веруваат дека развивачот би можел да биде во раните фази на производство на целосно продолжение на една од најдолготрајните игри во живо.

Иако е една од најпопуларните стари игри на Steam, Warframe континуирано добива големи нови ажурирања на содржина и пакети за проширување за играчите да уживаат. Digital Extremes е обврзана да се обиде да ја одржи играта и да работи што е можно подолго, но постоењето на трговската марка Soulframe може многу добро да сугерира дека студиото може да се обиде да истражи други опции во текот на следните неколку години, особено затоа што повеќето од Другите проекти на DE кои не се од Warframe, како што е The Amazing Eternals, завршија откажани поради слабиот интерес на играчите.

Бидејќи моментално не се знае практично ништо за Soulframe, вреди да се истакне дека тоа може да биде и проект кој е целосно неповрзан со Warframe, бидејќи зборот директно упатува на биомеханичките конструкции што играчите ги користат во борба. За таа цел, изгледа како сигурна претпоставка дека, ако ова биде продолжение, на некој начин ќе го задржи зборот „Warframe“. Тековната верзија на трговската марка на Digital Extremes едноставно вели дека тоа е, всушност, видео игра со некој вид елементи на онлајн услуга.

Дали Soulframe се однесува на Warframe или не, ќе биде големото прашање што Digital Extremes ќе го разјасни порано или подоцна. Малку е веројатно дека DE наскоро ќе престане да го поддржува својот најважен производ, со големи ажурирања на содржината, како што е одложеното проширување на Warframe Duviri Paradox, што допрва треба да излезе.

Фактот дека Warframe е сè уште популарен и често се појавува на листите на најдобрите игри со услуги во живо на пазарот доволно зборува за посветеноста на Digital Extremes на својот водечки производ. Бидејќи претходните обиди на студиото за диверзификација или целосно пропаднаа или едноставно пропаднаа – како во случајот со Sword Coast Legends – не е чудно да се види DE како се обидува да воспостави поразновидно портфолио на игри.