PlayStation Игрите Stray и Cult of the Lambs добија потенцијален датум на издавање

Објавени се нови периоди за кога да ги очекуваме некои од претстојните инди игри, вклучувајќи ги Stray и Cult of the Lamb.

Во твит од PlayStation, кој доаѓа и со шарен тизер, компанијата откри дека Stray ќе дојде на конзолите ова лето. Претходно ни беше даден период „почетокот на 2022 година“, но, со оглед на тоа што сега сме во Q2 и не ни беше кажано поконкретен датум, оваа нова временска рамка не е баш изненадување.

Заедно со Stray, ова лето ќе излезе и We are OFK. Во меѓувреме, Cult of the Lamb, кој претходно беше закажано за објавување „подоцна оваа година“ ќе ни се појави оваа есен.

Stray ќе ги стави играчите во шепите – на преслатка мачка. Кога се во оваа чиста улога, играчите ќе можат да го истражуваат постапокалиптичниот сајбер-град со дроид другар со тоа што ќе бидат скришум, пргав и, понекогаш, малку досаден за жителите на градот.

Но, ако сте помалку негувател на мачки, а повеќе љубители на јагнешко месо, тогаш ќе играте Cult of the Lamb. Во оваа темна цртана авантура, играчите ќе можат да започнат свој култ во „земјата на лажните пророци“.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

About The Author

IKEA штотуку го претстави BRÄNNBOLL, целосно нова колекција на мебел наменета за гејмерите. Ова е разновиден опсег кој вклучува дваесет нови видови на мебел, од кои сите се дизајнирани да ги поддржуваат гејмерите на различни начини. Претежно е центрирано околу столици, но има и решенија за складирање, корпи, маси и странични маси кои влегуваат во колекцијата.

Гејмингот стана мејнстрим за сите

Во блог пост објавен на веб-страницата на IKEA, беше наведена основната желба за палетата BRÄNNBOLL:

With BRÄNNBOLL, we are embracing the idea that gaming is for everyone and belongs everywhere in the home. It’s about making it simple for people to create spaces that adapt to gaming, living, and everything in between. We hope this collection will encourage friends and families to engage together, bringing joy and connection through shared gaming experiences.

Во колекцијата BRÄNNBOLL има неколку врвни предмети, вклучително и тепихче, но и подлога за маус, но поголемиот дел од комплетот е составен од предмети за мебел. Со оглед на тоа што е дизајниран да се издвојува од елементите на „традиционалниот дизајн на игри“ што ги знаеме толку добро, BRÄNNBOLL, на почетокот, не е најочигледниот опсег за гејмерите. Се вели дека може да се пофали со „разигран, уникатен изглед“ кој може – понекогаш – „физички да го ангажира играчот“.