Нова сурвајвл игра со Фински Фолклор – Among The Trolls

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Издавачот 505 Games и развивачот Forbidden Studios ја објавија авантуристичката игра со преживување на финскиот фолклор „Among the Trolls“.

Among the Trolls доаѓа на PC преку Steam Early Access некаде во 2022 година.

Погледнете го трејлерот за играта:

Преглед на играта:

Among the Trolls

Among the Trolls is a first-person, survival, action-adventure game where the strange mysteries of Finnish forests are unraveled.

You play as either Alex or Anna, who travelled from the U.S. to Finland to visit their grandparents, living in an isolated cabin located among the towering trees. When you find that the cabin has been abandoned and your grandparents have vanished, you are pulled into a world of Nordic mythology and memories of childhood summers spent with your loved ones.

Embark on a quest to find your missing grandparents and learn how to survive in the wilderness, dealing with the supernatural creatures of Finnish mythology and the animistic nature of the world. Follow in your grandfather’s footsteps and discover the rune-singer within.

Break free from society and get lost in the woods — among the trolls.

Карактеристики

  • FINNISH FOLKLORE – Experience and explore a vast world, full of Finnish folklore, myth, and ancient shamanistic magic.
  • FIND YOUR ROOTS – Start an empowering adventure as you unearth your past and be prepared to discover more about the mysterious disappearance of your grandparents.
  • SURVIVAL – Build, settle, and survive in the idyllic but sometimes unforgiving, Finnish backcountry, using your skills to discover the secrets of your ancestors.
  • AUDIOVISUAL EXPERIENCE – Enter a beautifully crafted 3D world, combining nostalgia, strangeness, as well as modern and ancient instrumentation, merged with the authentic sounds of Nordic nature that will make you want to stay forever among the trolls.
  • MAGICAL ATTRIBUTES – Gain Sisu (Grit), Väki (Magic) and Lykky (Luck), which are key to survival among the trolls. Learn how these ancient traits affect and intertwine with other character attributes and with the surrounding environment, the player’s actions, natural resources, and natural and supernatural creatures.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Соберете докази дека вашиот сопружник изневерува и однесете ги на суд во цртаната, мрачна авантуристичка игра My Divorce Story

Веројатно сте стапиле во брак во неколку игри во текот на годините – The Sims 4, Skyrim, My Time at Portia – но немам големо искуство со виртуелен развод. Тоа ќе се промени следниот месец кога ќе се игра вантуристичката игра My Divorce Story, која ја развива јужнокорејски адвокат за развод и се заснова на вистински случаи на развод.

Авантурата (се чувствува малку чудно да се нарече така) започнува кога ќе добиете анонимна порака дека вашиот сопружник изневерува. „Во рок од шест месеци од откривањето на аферата, мора да соберете доволно докази и да ги изнесете пред судот“, се вели на страницата на продавницата на Steam на играта. „Во овој кошмар на животот, мора да одржувате здрав однос со вашиот сопружник. Но, зад грбот на вашиот сопружник собирате докази за успешен развод“.

Звучи како забавно? Шестмесечниот рок е упатување на Граѓанскиот законик на Кореја, член 841, кој вели дека ако брачниот другар извршил дело на „нечистотија“, нивниот партнер може да поднесе барање за развод, но само во рок од шест месеци откако ќе дознае за аферата. Значи, часовникот отчукува во вашата возбудлива потрага да докажете дека вашата вистинска љубов е срање. Во трејлерот можеме да видиме како еден партнер го истражува другиот и станува се посомнителен додека собираат делови од докази, како сметки од ресторани и никулци за билети за кино. Кого го носат на вечера и кино? Сигурно не си ти. Минииграта вклучува боцкање на Вуду куклата на наводно неверниот партнер со игла, што обично не е знак за здрава врска.

И покрај цртаната уметност и нежниот саундтрак, сето ова се чувствува убаво… непријатно? Да, изневерувањето е ужасна работа, но истото е и да се копа по телефонот на вашиот сопружник, да се пробие неговата лозинка за да можете да ги читате неговите е-пошта и да ги следите со GPS. Повторно, не можам да ја пропуштам шансата да играм детектив, дури и ако сите индиции укажуваат на споредната работа на мојот партнер и случајот заврши на суд за развод.

Само точките од куршуми наведени на страницата на продавницата на Steam се мрачни, бидејќи „Најдете предмети што чуваат посебни спомени за двајцата!“ кои потоа стануваат „парчиња на бес и беда што го формираат сведоштвото за крајот на бракот“. Исто така, има повеќекратни завршетоци, па можете повторно и повторно да играте низ скршеното срце за да ги откриете сите. Дали би сакале да го направите тоа? Секако дека би!

Колку и да звучи груб, тоа е интересен концепт и исто толку распространет како што е разводот (Јужна Кореја има стапка на разводи околу 47%, а во САД е околу 45%) тоа е тема што не се истражува многу во видео игрите. Можете да кажете „Да“ на Мојата приказна за разводот на 18 август.