Најпознатата мапа на Call of Duty Warzone ‘VERDANSK’ се враќа во 2024 година

Медиумот Insider Gaming дознале дека оригиналната мапа на Warzone, Verdansk, треба да се врати до крајот на 2024 година.

Иако деталите сè уште се нејасни за точниот датум на објавување на мапата, но се очекува да биде од прилика како дел од 1-та сезона на Call of Duty Black Ops Gulf War Season 1.

Но, ако Call of Duty го продолжи својот годишен тренд на објавување од крајот на октомври – почетокот на ноември, тоа сугерира дека VERDANSK ќе се врати во декември 2024 година.

Следната Call of Duty

На обожавателите на Call of Duty им е познато дека VERDANSK видел неколку промени на својата мапа од нејзиното првобитно објавување, генерално гледајќи големи промени за време на неговата содржина „Сезони“. Поради тековниот развој, не е јасно на која сезона ќе се базира картата. Еден извор имплицираше дека тоа ќе биде „омилената сезона на играчите“, но точните детали се матни.

Во ноември 2023 година, WindowsCentral објави дека овогодинешниот Call of Duty ќе се базира на Заливската војна, при што медиумот Insider Gaming го потврдија извештајот и разбираа дека работниот наслов за играта е Call of Duty: Black Ops Gulf War.

Извештајот, исто така, наведе дека Activision би можеле да имаат малку поинаков пристап кон овогодинешниот наслов, при што компанијата размислува за повеќе поттикнати бонуси за Pre-Orders. Еден таков бонус за преднарачка што моментално се истражува е идејата за неколку недели ран пристап до неговиот режим Zombies, наместо еднонеделниот ран пристап за Campaign што го видовме изминативе неколку години.

По овие извештаи, Twitter профилот на Call of Duty CharlieINTEL откри дека Gulf War ќе биде првиот наслов на Call of Duty кој ќе има четиригодишен развојен циклус. Од основањето на франшизата пред повеќе од две децении, насловите на Call of Duty беа развиени помеѓу 16 месеци (Call of Duty: Modern Warfare III) и три години.


Извор: Insider Gaming, Tom Henderson

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)