Новата Super Mario Bros. Wonder надмина 4 милиони продадени копии

Super Mario Bros. Wonder е неверојатен успех за Nintendo бидејќи компанијата објави дека играта надминала 4,3 милиони вкупни продадени копии во текот на првите две недели на играта на пазарот.

Продажните бројки го прават „најголемото издавање за наслов на Super Mario“, според Nintendo.

Покрај високите бројки за лансирање, Nintendo очекува играта да се продава добро како што старее во наредните недели и месеци.

“Super Mario-related titles also tend to sell consistently over a long period of time. We anticipate this title will be an appealing choice for consumers during the upcoming holiday season and will continue to sell next year onwards as well.”

Официјална изјава од Nintendo

Што се однесува до тоа зошто бројките биле толку високи, Nintendo изјавија дека веруваат дека неколку фактори придонеле за успехот.

This title provides surprising new 2D Mario experiences, and we believe that this, in conjunction with global excitement from The Super Mario Bros. Movie, resulted in the large sales volume.

Официјална изјава од Nintendo

МАРКЕТИНГ

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)