The Lord of the Rings: Return to Moria пристигнува во октомври

Издавачот North Beach Games и девелоперите од Free Range Games го објавија датумот на издавање на The Lord of the Rings: Return to Moria.

The Lord of the Rings: Return to Moria излегува на 24 октомври за PC (преку EpicGames) и PlayStation 5, а верзијата за Xbox Series X|S доаѓа на почетокот на 2024 година. Физичкото издание е планирано за PS5 пристигнува на 5 декември .

The Lord of the Rings: Return to Moria ги следи Џуџињата додека се впуштаат во нова авантура за да го вратат својот легендарен дом Moria под магливите планини. Играчите ќе ги здружат силите за да преживеат, да градат и да ги истражуваат легендарните распространети рудници. Храбрите џуџиња ќе треба да бидат внимателни додека ги чекаат мистериозни опасности.

Повикани од магливите планини од страна на Lord Gimli Lockbearer, играчите ја преземаат контролата над четата на Џуџиња задолжени да го вратат изгубениот плен – позната како Khazad-dûm или Dwarrowdelf – во длабочините под нивните нозе. Нивната потрага ќе бара цврстина, навлегување длабоко во рудниците на Морија за да ги поврати нејзините богатства.

Сместено во процедурално генерирано царство на Џуџиња во Moria, нема две слични авантури, а секоја експедиција може да се помине или соло или онлајн со придружниците. Играчите можат да копаат за да направат поголема опрема и ресурси, но внимавајте рударството создава бучава, а бучавата создадена се заканува да ги разбуди опасностите подолу. Ископајте ги мистериите на трите легендарни планини, извлечете скапоцени метали, копајте за да преживеете и борете се со неискажливи сили за да ја дознаете тајната на сенката што се крие внатре.

Клучни карактеристики

 • Feel the Fellowship. Доживејте го Fellowship of the Dwarves како никогаш досега, со богатото знаење на иконскиот фантази свет од Џ.Р.Р. Толкин
 • Survive the Dark. За да ги преживеат предавничките рудници на Moria, играчите мора да зачуваат ресурси, да ловат и да собираат за храна и да менаџираат со спиење (што е многу уникатно), температура и нивоа на бучава. Користете динамични светлосни системи за безбедност и за да отварате патека понатаму во темнината. Борете се со неискажливи зла и преживејте ги хордите на монструозни Орки во висцерална борба, додека ја откривате тајната на сенката што се наѕира во планината.
 • Base Building. Најдете утеха од темнината. Откријте и исчистете нови локации за да создадете архитектура во големи размери. Бидете креативни и изградете основи од нула или надградете ја постоечката средина. Пазете се од злата што се обидуваат да го уништат напредокот на Џуџињата.
 • Rebuild and Reshape Moria. Вратете го одамна изгубеното древно кралство Khazad-dûm во неговата поранешна слава, враќајќи ги знаменитостите на Џуџињата како што напредува приказната. Воскреснете ги старите рудници и обновете ги нивните ковачи за да ги отстапите нивните недопрени ресурси.
 • Explore. Истражувајте во длабочините на рудниците во Морија. Процедурално генерираните средини се изобилни со ресурси и полни со мистерија и опасност, обезбедувајќи уникатно искуство секој пат.
 • Co-op Multiplayer: Авантура сам или со друштво заедно со пријателите во онлајн кооперативен мултиплеер со најмногу осум играчи.
 • Uncover Magic Artifacts. Откријте древни магични предмети, вклучително и мечеви кои светат кога Орките се во близина, мапи за Mithril, книги со заборавени планови за изработка и амајлии кои даваат сила или мудрост.
 • Mine Ore and Jewels. Воспоставување рудници за откопување на наоѓалишта на скапоцени ресурси како што се железо, злато и кварц и фантастични материјали како што е Mithril. Пристапете до занаетчиските станици и ковачите за да ја претворите рудата во инготи и да ја надградите опремата. Но, бидете подготвени, рударството е гласно и може да го разбуди она што демне во темнината.
 • Comprehensive Dwarf Builder. Играчите стануваат дел од Dwarven Legend бидејќи создаваат сопствено џуџе. Џуџињата може да се приспособат на различни начини за да се создаде единствен идентитет на Џуџињата. Потоа, за време на играта, играчите можат да најдат и изработуваат оклоп и оружје за дополнително да го подобрат својот уникатен стил.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

 • Horizon Forbidden West for PS5
 • Burning Shores DLC for PS5
 • Digital soundtrack
 • Digital art book
 • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
 • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
 • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.