Целосно се испланирани 5 сезони за The Lord of the Rings: The Rings of Power

Писателите на „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ на „Прајм видео“ се на долг рок. Серијата сè уште не дебитирала, но веќе има припремено две целосни сезони од страна на Amazon. Сепак,J.D. Payne изјави за Empire Magazine дека нивните планови за шоуто одат многу подалеку од тоа. Пет сезони на „Rings of Power“ се веќе прецизно испланирани, вклучително и точно како ќе заврши шоуто.

“We even know what our final shot of the last episode is going to be,” Payne says. “The rights that Amazon bought were for a 50-hour show. They knew from the beginning that was the size of the canvas – this was a big story with a clear beginning, middle and end. There are things in the first season that don’t pay off until Season 5.”

Како што неодамна забележа пистелот на Game of Thrones – George R. R. Martin, ситуацијата со правата на Amazon серијата за Middle-Earth се доста сомнителни. Но, за Payne, изворниот материјал е ѕвезда водилка што тој и неговите соработници треба да ги следат додека даваат свој придонес во приказната.

“It was like Tolkien put some stars in the sky and let us make out the constellations,” Payne says. “In his letters [particularly in one to his publisher], Tolkien talked about wanting to leave behind a mythology that ‘left scope for other minds and hands, wielding the tools of paint, music and drama.’ We’re doing what Tolkien wanted. As long as we felt like every invention of ours was true to his essence, we knew we were on the right track.”

Patrick McKay на таа изјава се надоврза со следново:

“The pressure would drive us insane if we didn’t feel like there was a story here that didn’t come from us. It comes from a bigger place. It came from Tolkien and we’re just the stewards of it. We trust those ideas so deeply, because they’re not ours. We’re custodians, at best.”

Трилогијата на Tolkein е сместена во Третата доба на Middle-Earth, а серијата на Amazon Prime – Rings of Power, се случува во второто доба. Тоа е повеќе од 3.000 години помеѓу двете серијали, давајќи им на Амазон сериозен тампон и свое место да ги раскаже приказните што ги сакаат!

The Lord Of The Rings: The Rings of Power започнува да се емитува на 2 септември, ексклузивно на Amazon Prime Video.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

WP Post Author

Summer Game Fest конечно е тука, а со него и сосема нов трејлер за очекуваната трета сезона на Netflix на The Witcher. Geralt, Ciri, Yennefer и Jaskier се враќаат во акција во сезона 3, а нивната цел број еден е да ја заштитат Ciri од постојано менување и сè понестабилно континент. Тоа ги води до Aretuza, но она што се смета за безбедно засолниште, за жал, на некој начин станува стапица на смртта, а тоа ќе го гледаме во текот на целата сезона. Трејлерот ги задева сите овие елементи, како и мноштвото нови чудовишта, повеќе од мајтапењето на Geralt and Jaskier што ги обожаваме, а Ciri навистина се впушта во своето како Witcher на тренинг. Целосниот трејлер од Summer Game Fest можете да го погледнете подолу.

Континентот никогаш не бил понепредвидлив, а за време на настанот Tudum на Нетфликс, водителката Lauren Schmidt Hissrich изјави дека тоа ќе има голема улога во сезона 3. Можеме да видиме сè што се менува на континентот, што е супер возбудливо“.

Додека војната беше задевана во сезоните 1 и 2, таа конечно ќе стане реалност во сезона 3 и никој нема да замине неповреден. „Војната се закануваше толку долго“, рече актерот од Jaskier Joey Batey. „Конечно велиме: „О, боже. Тука е“. Епизмот, влогот за континентот, во макро смисла, е огромен, но микро влоговите се уште поголеми“.

Сезона 3, исто така, ќе биде последната сезона на Хенри Кавил како Гералт од Ривија, иако тоа нема да биде последната сезона од шоуто. На местото на Кавил во улогата ќе дојде Лиам Хемсворт, кој ќе ја преземе улогата во сезоната 4 и понатаму. Шоуто неодамна беше потврдено за 5-та сезона, така што се чини дека има доста од авантурата на Гералт што допрва треба да се истражи на малите екрани.