Spider-Man 2 ќе биде лудило игра! Сите новости од State of Play

Креативниот директор Bryan Intihar сподели секакви нови детали за Spider-Man 2 за време на вчерашниот PlayStation State of Play. Додека ја прикажуваше новата игра, Intihar сподели голема листа со детали за Spider-Man 2, која можете да ја видите подолу.

 • Масивен Регион за Играње – Градот е двојно зголемен од Marvel’s Spider-Man и Miles Morales
 • Web Wings – Некој вид на мали крила кои ги имаат Peter Parker и Miles Morales кои им овозможуваат побрзо да се движат низ градот и да можат да лебдат низ воздухот. Нешто многу слично е тоа што го имаше Batman во Arkham серијалот
 • Нови Локации кои што се Многу Познати – Старото средно училиште на Peter Parker е локација што можете да ја посетите, како и Visions Academy каде што студира Miles Morales
 • Брзи Промени помеѓу Карактерите – Ќе можете да се замените помеѓу Parker Spider-Man и Morales Spider-Man речиси веднаш благодарение на брзината која што ја има SSD-то на PS5. Ова е директна инспирација од тоа што пред 10 години го видовме во GTA V што беше фантастично, но овде брзината ќе е супериорна!
 • Нов UI/AR – Благодарение на новата и по модерната технологија која што е вградена во костимите на карактерите, градот ќе е многу повеќе полн со работи кои што ќе се целосно Side-Quests доколку сакате да ги играте, но дополнително и работи кои што ќе ги добивате со текот на самата кампања
 • Вградена Апликација – Parker и Morales ќе можат да користат Мобилна Апликација на нивните телефони каде што ќе излегуваат сите мисии и странични обврски кои што треба, или можеби ќе сакате да ги правите. PlayStation сакаат тој детал малку повеќе да го изградат да има поголема интеракција
 • Нема да можете да играте само со еден Spider-Man – Луѓето ќе бараат помош од Spider-Man често… Но многу често ќе бараат одреден Spider-Man да им помага! Не секогаш ќе можете сите работи да ги вршите само со Peter или само со Miles
 • Нов систем за Fast Travel – Ова вака можеби на збор не звучи јако, но луѓе!!! Уште не сме свесни колку е брза PS5 конзолата! Благодарение на новиот систем и брзината, ќе можете да направите Fast Travel кој што нема ни да трае, едноставно веданш ќе можете да влезете од дел на градот во друг дел. Сите знаеме како работи Fast Travel во игри, но сепак од најдалечниот дел на градот до сосмема друг крај само да можете да си продолжите е магично!
 • Над 65 костими – Можеби на многумина козметиката не е нешто спесифично, но сепак во Marvel’s Spider-Man игрите секој костим дава спесифични напади или клучни елементи, така да замислете преку 60 различни специјални напади што ќе ви ги даваат костимите! Маестрално!

Marvel’s Spider-Man 2 пристигнува на 20 октомври ексклузивно на PlayStation 5! За жал на PS4 нема да ја видат луѓето што се уште немаат од поновите генерации, но сепак има шанса ако можете Marvel’s Spider-Man 2 да ја играте на PS4, ќе имате пожар во вашиот дом…

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

 • Horizon Forbidden West for PS5
 • Burning Shores DLC for PS5
 • Digital soundtrack
 • Digital art book
 • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
 • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
 • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.