Final Fantasy VII Rebirth пристигнува на PS5 во февруари 2024

Final Fantasy VII Rebirth, продолжението на римејкот на Final Fantasy VII од 2020 година, ќе се појави на PlayStation 5 на 29 февруари 2024 година. Ова следи по вестите од Summer Game Fest во јуни, каде што Square Enix објави дека Rebirth ќе биде поделена на 2 CD’s и ќе биде лансиран во „почетокот на 2024 година.” Колку е лудило фактот што играта ќе излезе во 2024та година, на најмоќната конзола, и Final Fantasy повторно ќе доаѓа со повеќе CD’s.

Покрај вестите за датумот на објавување на Rebirth, Square Enix и PlayStation објавија и нов и обемен трејлер за време на вчерашниот State of Play. Во него, ги добиваме нашите први погледи на ликовите како Cait Sith, Vincent Valentine, и многу повеќе. Можеме да го видиме и The Gold Saucer, неколку забавни мини-игри инспирирани од визуелниот стил на Final Fantasy VII на PS1 и повеќе од истражувањето на отворен простор на играта, кое содржи Chocobos за јавање, возила и сегвеј.

Неколку убави слики од карактерите од трејлерот:

По објавувањето на овој нов трејлер, продуцентот Yoshinori Kitase, режисерот Naoki Hamaguchi, and креативниот директор Tetsuya Nomura објавија порака на Твитер прославувајќи ги денешните вести.

Порака од продуцентот Yoshinori Kitase

Порака од режисерот Naoki Hamaguchi

Порака од Креативниот Директор Tetsuya Nomura

Крајот на денешниот трејлер откри и специјално колекционерско издание на Rebirth! КОЛКУ ДОБРО ИЗГЛЕДАААААА!!!!

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.