Во план е изработка на уште еден Uncharted филм со Tom Holland

Судбината на виртуелниот свет на Uncharted франшизата се уште не е позната, а истото не може да се каже и за филмскиот свет на Uncharted. Имено, добивме индикација дека авантурите започнати во филмот Uncharted од 2022 година би можеле да продолжат во догледна иднина, и има шанса ова да стане еден голем филмски универзум. Сепак тоа е тренд денес…

Продуцентот на филмот, Charles Roven, во интервју за The Hollywood Reporter изјави дека е заинтересиран да го продолжи Uncharted филмскиот свет на нешто многу поголемо и да прави повеќе филмови со актерот Tom Holland.

Q: Дали сè уште постои желба да се продолжи Uncharted франшизата по импресивното прикажување на бокс офисот, особено за времето во кое беше објавен?

Oh yeah! We had a really good time with that movie. The fans really liked the movie, and people who didn’t know anything about the game really liked the movie. So we are definitely looking to make another one of those.

Изјава од Charles Roven за The Hollywood Reporter

Една од причините зошто филмот Uncharted би можел да го добие своето продолжение може да се најде во многу добриот резултат што го постигна во кино салите ширум свеот. Со заработка од 407 милиони долари, моментално е шести филм со најголема заработка базиран на шаблон за видео игра.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.