Hot Wheels бараат режисер за филмот по успехот на Barbie

Barbie доминира на Бокс Офисот, буквално ги сврте брзините во Warner Bros. кога станува збор за филмовите базирани на играчките на Mattel. Наводно, Hot Wheels е следниот бренд што доаѓаат во WB од Mattel, а најновите вести се дека студиото веќе бара режисери за филмот Hot Wheels, додека потрагата по писатели и актерска екипа е неодредено одложувана од Холивудските писатели и актери кои што моментално се на огромен штрајк.

Истакната статија на Heat Vision го истражува успехот од Милијарда Долари кој што го направи Barbie – и зошто на Warner Bros ќе му биде многу тешко да се реплицира во продолжение, а камоли цел универзум на франшиза. Според таа анализа на филмот и индустријата околу него е оваа нова информација.

Warner Bros. is still trying to move along with another Mattel project: Hot Wheels. Sources tell THR that the studio is out to directors for a movie based on the toy racing cars, despite the project not yet having a script. Producers are hoping to keep up the project’s momentum in spite of the industry halting strike by meeting with directors, sources say. (The DGA ratified a new contract with the AMPTP in June, allowing directors to continue their dealmaking with studios.)

Филмот на Hot Wheels е во развој од страна на Bad Robot Productions на J.J. Abrams. На состанок со инвеститорите во текот на летото, Abrams го претставуваше она што тој мисли дека ќе го направи Hot Wheels да е добар филм.

“For a long time, we were talking to Mattel about Hot Wheels, and we couldn’t quite find the thing that clicked, that made it worthy of what Hot Wheels — that title — deserved,” Abrams said in a video presentation. Then we came up with something . . .  emotional and grounded and gritty.”

J.J. Abrams за New Yorker

Dalton Leeb и Nicholas Jacobson-Larson (Endurance) наводно биле ангажирани да напишат сценарио за Hot Wheels на почетокот на оваа година. Очигледно, секое сценарио на кое работеле е на пауза токму сега, за време на штрајкот на писателите на Америка. Се разбира, Hot Wheels веќе со години (можеби децении).

“We are excited to bring the thrill of a Hot Wheels live-action feature film to the big screen in partnership with Warner Bros. Pictures. Mattel Films has great momentum as it continues to execute on our commitment to bring global audiences new ways to experience the brands they love as we transform Mattel into an IP-driven, high-performing toy company.”

Изјава од извршниот директор на Mattel, Ynon Kreiz

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.