Mortal Kombat 1 ги потврди првите 8 борци

Како што се очекуваше, Mortal Kombat 1 се појави на Summer Game Fest за да ни даде уште еден поглед на неодамна откриеното рестартирање на серијалот. Креативниот директор на NetherRealm, Ed Boon, се приклучи на сцената за да разговара со Џеф Кили за некои од големите промени кои доаѓаат во МК1. Едно нешто што тие разговараа беше новите Kameo Fighters, кои се користат за поддршка на вашиот главен лик во борба. Овие во суштина може да се означат за време на битките, давајќи ви пристап до нови комбинации, прекинувачи, па дури и до смртни случаи. Иако не го открија целосниот список на Kameo Fighters, ние навистина дознавме кои „класични“ верзии на ликовите ќе ги видиме кога Mortal Kombat 1 ќе биде лансиран на 19 септември за платформите PlayStation, Xbox, Switch и PC.

Во разговорот, Boon спомна дека ликовите можат да бидат и во главниот и во списокот на Камео борци. Значи, гледањето на нив да се појават како оние на Камео не мора да значи дека нема да можат да се играат како главен борец. Всушност, два од првите два потврдени лика беа Scorpion и Sub-Zero, кои исто така беа два од првите ликови објавени за главниот список. Овие Kameo Fighters имаат поинаков изглед од нивниот главен лик, бидејќи NetherRealm сака да ги потсети фановите на нивниот различен изглед во последните 30 години.

На Scorpion и Sub-Zero им се придружуваат Sonya Blade, Kano, Goro, Kung Lao, Stryker, and Jackson “Jax” Briggs. Како и Scorpion и Sub-Zero, Kung Lao веќе е во главниот ростер, но останатите пет допрва треба да бидат објавени. Sonya и Jax изгледаат како обувки со оглед на тоа колку интегрално беа во франшизата низ годините, но нема да знаеме со сигурност додека NetherRealm не го потврди нивното вклучување.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.