Трејлер за новата “Prince of Persia: The Lost Crown”

За време на Summer Game Fest, се започна со поглед на Prince of Persia: The Lost Crown, нов 2D платформер. Играта е првата нова титула на Принцот од Персија по римејкот на The Shadow and the Flame во 2013 година. Играта изгледа како враќање назад во најраните денови од серијата, додека сè уште вклучува модерна механика. Фановите на серијата нема да мора да чекаат премногу за да видат како ќе се одвива играта, бидејќи Ubisoft го откри датумот на објавување на 18 јануари 2024 година.

Prince of Persia: The Lost Crown ќе биде објавен на Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Amazon Luna и компјутер преку Epic Games Store. The Lost Crown ќе биде игра во стилот на Метроидванија, така што играчите може да очекуваат да отклучат нови области додека добиваат нови способности. Играчите ќе ја преземат улогата на ликот Саргон, член на групата наречена Бесмртните. Како што оди играта, Саргон со текот на времето ќе научи нови моќи, кои ќе му помогнат да отклучи нови локации, кои ќе се засноваат на персиската митологија. Со оглед на тоа што Ubisoft Forward ќе се одржи на 12-ти јуни, веројатно е дека би можеле да научиме многу повеќе за играта за само неколку денови.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.