Bethesda сподели три кратки анимирани филмови од светот на Starfield

Starfield пристигнува за нешто повеќе од еден месец, и девелоперите од Bethesda Game Studios објавија три анимирани кратки филмови како дел од новата антолошка серија наречена Starfield: The Settled Systems.

Во кратките филмови, ќе видите три од големите градови на играта. „Следете пилот за испорака во Нова Атлантида кој го бара возбудливиот живот на елитата; заглавено сираче кое бара излез од градот Акила; и два улични стаорци кои се борат да преживеат во долниот дел на Неон“, напишаа студиото за медиумите.

Ако сте возбудени за играта, би препорачал да одвоите време за да ги гледате сите филмчиња. Сите тие се помалку од три минути, прекрасни во движење и нудат интригантен вкус на универзумот Starfield. Играта треба да излезе на 6-ти септември на Xbox и PC, иако можете да ја играте неколку дена порано ако направите Pre-Order на Premium Edition или Constellation Edition. Ако сакате да видите повеќе за играта откако ги гледавте овие филмчиња, Microsoft и Bethesda споделија 45-минутно длабоко нурнување во играта во месец јуни.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.